Πρόθυμος να συναντήσει τον Γκουαϊδό ο Μαδούρο

-
108

O πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο δήλωσε έτοιμος να συναντηθεί με τον Χουάν Γκουαϊδό, τον πρόεδρο του κοινοβουλίου της Βενεζουέλας, που αυτοανακηρύχθηκε προσωρινός «πρόεδρος» της χώρας.

«Δεσμεύομαι υπέρ ενός εθνικού διαλόγου. Σήμερα, αύριο, πάντα, θα είμαι έτοιμος να πάω όπου θα πρέπει να πάω. Προσωπικά, εάν πρέπει να πάω να δω αυτό το αγόρι θα πάω εκεί» είπε ο Νικολάς Μαδούρο, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του κοινοβουλίου της Βενεζουέλας Χουάν Γκουαϊδό διαβεβαίωσε σήμερα ότι δεν θα συμμετάσχει σε έναν «ψεύτικο διάλογο» με την κυβέρνηση Μαδούρο.

«Η καταστολή, όταν δεν φέρει αποτελέσματα, μεταμορφώνεται σε ψεύτικο διάλογο (…) θέλω να πω ξεκάθαρα στον κόσμο και σε αυτό το καθεστώς: εδώ κανείς δεν θα συναινέσει σε έναν ψεύτικο διάλογο» σημείωσε ο Γκουαϊδό, στην πρώτη δημόσια εμφάνισή του από την αυτο-ανακήρυξή του.

Ο ίδιος απηύθυνε κάλεσμα για μια «μεγάλη κινητοποίηση» την επόμενη εβδομάδα, ώστε να αξιωθεί η αποχώρηση του επικεφαλής του κράτους της Βενεζουέλας.

«Αυτοί που πιστεύουν ότι θα ξεφουσκώσουμε, θα απογοητευτούν, διότι θα υπάρχουν άνθρωποι στους δρόμους έως μια συγκεκριμένη στιγμή, ώσπου να σταματήσει ο σφετερισμός κι υπάρξει μια μεταβατική κυβέρνηση και ελεύθερες εκλογές» επισήμανε ο Χουάν Γκουαϊδό, που εμφανίστηκε σε μια πλατεία στο ανατολικό τμήμα του Καράκας.

Επιπλέον, ο Χουάν Γκουαϊδό ζήτησε από τον στρατό της Βενεζουέλας να σταθεί στο πλευρό του εναντίον του Νικολάς Μαδούρο, να διώξει τους Κουβανούς που βρίσκονται στις τάξεις του και να επιτρέψει την είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας στη χώρα.

«Η ώρα έχει φθάσει για να πάρετε το μέρος του συντάγματος» είπε ο επικεφαλής της βουλής της Βενεζουέλας. «Ταχθείτε στο πλευρό του λαού της Βενεζουέλας».