Πρώτο κόμμα η Λέγκα στην Ιταλία, με σημαντική άνοδο

-

Σημαντική άνοδο της Λέγκα δείχνει δημοσκόπηση της ιταλικής εταιρίας Swg, στην οποία το κόμμα του υπουργού Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι καταγράφεται στο 32,2% της πρόθεσης ψήφου, από 30,2% τον περασμένο Ιούλιο.

Το Κίνημα Πέντε Αστέρων του Λουίτζι Ντι Μάιο βρίσκεται στο 28,3%, ενώ στις 30 Ιουλίου το ποσοστό του ήταν 29,7%. Την ίδια ώρα, το Δημοκρατικό Κόμμα, με γραμματέα τον Μαουρίτσιο Μαρτίνα, βρίσκεται στην τρίτη θέση, λαμβάνοντας το 17,7% της πρόθεσης ψήφου, μία μονάδα κάτω από το ποσοστό πόυ πήρε στις βουλευτικές εκλογές του Μαρτίου.

Η Φόρτσα Ιτάλια του Μπερλουσκόνι, σύμφωνα με την εταιρία Swg, βρίσκεται κοντά στο χαμηλότερο ποσοστό από την ίδρυσή της, με μόλις το 6,9% των ερωτηθέντων να δηλώνουν πρόθυμοι να την ψηφίσουν. Τέλος, το ακροδεξιό κόμμα «Αδέλφια της Ιταλίας» καταγράφεται στο  4,1%, πολύ κοντά στο 4,4% που έλαβε στις βουλευτικές εκλογές.

 

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.