Ψάχνουν την Μέρκελ στην Γερμανία

-
620

Ένα ερώτημα απασχολεί τις τελευταίες ημέρες τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης και αυτό δεν είναι άλλο από το «πού είναι η Άγγελα Μέρκελ;». Το ερώτημα μάλιστα έγινε πιο έντονο από την στιγμή που ο σύζυγος της καγκελαρίου εντοπίσθηκε να κάνει διακοπές στη βόρεια Ιταλία χωρίς την ίδια.

Η αλήθεια είναι ότι φέτος έχει σπάσει μία παράδοση σχετικά με τις διακοπές της Μέρκελ, την οποία κάθε χρόνο οι παπαράτσι φωτογράφιζαν να κάνει πεζοπορία στις Άλπεις μαζί με τον Γιόαχιμ Ζάουερ. Φέτος όμως η Μέρκελ δεν έχει δώσει σημεία ζωής και οι παπαράτσι εντόπισαν μόνον τον σύζυγό της, μαζί με τον γιο του από προηγούμενο γάμο.

Η Bild  διατυπώνει εικασίες για κάθε πιθανό σενάριο, από επίσκεψη στην οικογένειά της στην πρώην ανατολική Γερμανία μέχρι κατασκοπεία. «Πού κρύβεται η καγκελάριος;» είναι ο τίτλος της και ακολουθούν ερωτήματα όπως «στην θερινή κατοικία ή με την 90χρονη μητέρα της στο Ούκερμαρκ; Κρίση στον γάμο; Κλινική; Μυστική αποστολή;»

Πριν την «εξαφάνισή» της η Μέρκελ είχε πει ότι περιμένει με προσδοκία τις διακοπές, χωρίς όμως να αναφέρει κάποια λεπτομέρεια, ενώ και η εκπρόσωπός της αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο. Η τελευταία εμφάνιση της Μέρκελ ήταν στις 25 Ιουλίου, στο Φεστιβάλ του Μπαϊρόιτ στη Βαυαρία, όπου πήγε μαζί με τον σύζυγό της Ζάουερ.

Το γραφείο της Μέρκελ δεν έχει προγραμματίσει αυτό το διάστημα δραστηριότητες στο επίσημο πρόγραμμά της, ενώ το κόμμα της, η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU) θα έχει την επόμενη σύνοδο της ηγεσίας του στις 20 Αυγούστου, στην οποία η Μέρκελ συνήθως συμμετέχει. Θα λείπει μέχρι τότε; Για την ώρα κανείς δεν έχει την απάντηση.

Το Spiegel πάντως αντιμετώπισε με χιούμορ την "εξαφάνιση" της καγκελαρίου αναφέροντας ότι η Μέρκελ μπορεί να επισημαίνει με αυτόν τον τρόπου στους υποστηρικτές της AfD ότι είναι απαραίτητη. «Μήπως προσπαθεί να δείξει σ' αυτούς που λένε 'η Μέρκελ πρέπει να φύγει!', πώς είναι η Γερμανία όταν το 'η Μέρκελ πρέπει να φύγει' γίνεται 'η Μέρκελ έφυγε';», ρωτάει το περιοδικό.