Ψηφίστηκαν τα μέτρα του Μακρόν για τα Κίτρινα Γιλέκα

-

Νόμος του κράτους είναι πλέον τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Μακρόν στο διάγγελμά του για να απαντήσει στις διεκδικήσεις των Κίτρινων Γιλέκων, καθώς την Παρασκευή ψηφίστηκαν και από την Γερουσία.

Έτσι, από 1η Ιανουαρίου αναμένεται να ισχύσει το αφορολόγητο των υπερωριών, η κατάργηση του φόρου αλληλεγγύης για τους χαμηλοσυνταξιούχους και η αύξηση κατά 100 ευρώ στον κατώτατο  μισθό.

Η υπουργός Εργασίας Μιριέλ Πενικό χαιρέτισε το «αίσθημα ευθύνης» των γερουσιαστών που στην πλειοψηφία τους προέρχονται από την δεξιά. Αποχή από την ψηφοφορία επέλεξαν να κάνουν οι γερουσιαστές του Σοσιαλιστικού Κόμματος αλλά και του Κομμουνιστικού Κόμματος.

Δέκα οι νεκροί

Την ίδια ώρα ένας 36χρονος οδηγός έχασε τη ζωή του στο Περπινιάν, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στη διάρκεια των κινητοποιήσεων των “κίτρινων γιλέκων” σε δέκα. Το ατύχημα σημειώθηκε σε παρακαμπτήρια οδό που είχαν αποκλείσει διαδηλωτές.

Ο οδηγός έπεσε πάνω σε σταματημένο φορτηγό και παρά τις προσπάθειες όσων έσπευσαν να τον βοηθήσουν, υπέκυψε στο σημείο λίγα λεπτά αργότερα.

Οι διαδηλωτές συνεχίζουν και σήμερα τον αποκλεισμό οδικών αρτηριών, σε άλλο ένα Σαββατοκύριακο κινητοποιήσεων στη Γαλλία, οι οποίες ανάγκασαν τον πρόεδρο Μακρόν να αποσύρει αντιδημοφιλείς πολιτικές.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.