"Αλλαγή φρουράς" ήταν οι στρατιώτες στο Καστελλόριζο

-

Το ελληνικό υπουργείο Άμυνας διευκρινίζει ότι οι φαντάροι που φωτογραφήθηκαν να αποβιβάζονται στο Καστελλόριζο (και που προβάλλονται από την Τουρκία ως παράνομη στρατιωτικοποίηση του νησιού) στάλθηκαν για αλλαγή φρουράς που πηγαίνει από τη Ρόδο στο Καστελόριζο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αυτό γίνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα και σίγουρα δεν αποτελεί αιφνιδιαστική κίνηση. Μάλιστα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, είχε ξεκαθαρίσει «πως ό,τι απειλείται δεν αποστρατιωτικοποιείται».

Σύμφωνα με την Συνθήκη των Παρισίων του 1947 έχουν συμφωνηθεί αποστρατιωτικοποιημένες ζώνες στη νησιωτική χώρα, αλλά αυτή η δέσμευση δεν περιλαμβάνει το μόνιμο και απαραίτητο προσωπικό σε κάθε περιοχή.

Τι ανήρτησε ο Ομάρ Τσελίκ

Παίρνοντας αφορμή από τις φωτογραφίες του Γαλλικού Πρακτορείου με τους στρατιώτες να φθάνουν με φέρι μποτ στο Καστελλόριζο, ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος AKP, Ομέρ Τσελίκ, με ανάρτησή του στο Twitter συνεχίζει τις προκλήσεις, δηλώνοντας πως η στρατιωτικοποίηση του Καστελόριζου είναι «πράξη πειρατείας» και πως είναι «ηλιθιότητα να τείνεις τα όπλα προς τις ακτές της Τουρκίας».

«Η προσπάθεια της Ελλάδας να οπλίσει το νησί Meis (Καστελλόριζο) είναι μια πράξη πειρατείας. Είναι τρέλα να στρέφεις τα όπλα στην ακτή της Τουρκίας. Με αυτές τις παράνομες κινήσεις, η Ελλάδα έχει γίνει εκπρόσωπος πειρατικών πολιτικών στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο. Αντί να επιλύει τα προβλήματα μέσω της διπλωματίας βάσει του νόμου, η Ελλάδα σαμποτάρει τη διπλωματία με πειρατικές συμφωνίες. Αν η Ελλάδα προτιμάει να κάνει ασκήσεις με τη Γαλλία αντί να μιλάει με την Τουρκία θα διαπιστώσει ότι έκανε μεγάλο λάθος. Θα μάθει ότι έχουμε μια ισχυρή απάντηση σε κάθε κίνηση», αναφέρει στο κατωτέρω tweet:

 

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.