"Διαγράψτε με" είπε ο Παπανδρέου στη Γεννηματά

-

Δεν προχώρησε σε διαγραφές το ΚΙΝΑΛ μετά τη διαφοροποίηση του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και του πρώην υπουργού Χάρη Καστανίδη στο θέμα του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις.

Ο Γιώργος Παπανδρέου φέρεται να είπε πάντως σε στελέχη του κόμματος,   "αν νομίζετε ότι πρέπει να με διαγράψετε, διαγράψτε με", ενώ ο Χάρης Καστανίδης είπε "πάψτε να ταυτίζεστε με τη ΝΔ".

Η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ προτίμησε να τοποθετήσει τη μη διαγραφή ως "τελευταία ευκαιρία" προς τους διαφοροποιούμενους. Οι δύο βουλευτές του ΚΙΝΑΛ δεν υπερψήφισαν το νομοσχέδιο όπως ήταν η γραμμή του κόμματος, αλλά προτίμησαν να απόσχουν της ψηφοφορίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σημερινή τοποθέτηση της κυρίας Γεννηματά συνιστά την «έσχατη προειδοποίηση», καθώς η επανάληψη τυχόν αντίστοιχων συμπεριφορών θα οδηγεί αυτόματα σε διαγραφές. Η ίδια είπε ότι  "όσα συνέβησαν χθες, διαδραματίστηκαν στο συγκεκριμένο πολιτικό περιβάλλον και θόλωσαν το στίγμα μας, χτύπησαν την στρατηγική της αυτόνομης πορείας και έριξαν νερό στο μύλο του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ. Νερό που είχα νωρίτερα κόψει με τις τοποθετήσεις μου και στους δύο. Ήταν λανθασμένη πολιτική εκτίμηση, το λιγότερο. Αυτή η στάση αντικειμενικά εξυπηρετεί τους αντιπάλους.  Όποιος από σήμερα και πέρα δεν σεβαστεί τις αποφάσεις των οργάνων, να γνωρίζει ότι θέτει τον εαυτό του εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας. Τα όργανα λειτουργούν δημοκρατικά μόνο μέσα από το σεβασμό των αποφάσεων της πλειοψηφίας».

Γιαννακοπούλου: Να διαγραφούν

Τη διαγραφή των κ.κ. Παπανδρέου και Καστανίδη ζήτησε η βουλευτής, Νάντια Γιαννακόπουλου, υποστηρίζοντας πως «δεν μπορεί να υπάρχουν δυο μέτρα και δυο σταθμά. Πετύχαμε χθες μια πολιτική νίκη στη Βουλή και το γκρέμισαν με αυτή τη διαφοροποίηση» φέρεται να τόνισε η κυρία Γιαννακόπουλου. Η ίδια υπογράμμισε την απουσία του Παπανδρέου από τις συζητήσεις για τον κορονοϊό, για τα ελληνοτουρκικά και για την οικονομική κρίση.

Κεφαλίδου: «Καθαρός πολιτικός λόγος»

«Ο καθαρός πολιτικός λόγος είναι αυτός που θα απαλείψει αντίστοιχα φαινόμενα, την ώρα μάλιστα που η χώρα αντιμετωπίζει επείγουσες προτεραιότητες. Αν δεν ετεροπροσδιοριζομαστε, τότε θα αποφεύγονται τα αδιέξοδα και η χρήσιμη αντιπολίτευση θα εντείνει τη φωνή του κόμματος στην κοινωνία», εκτίμησε η βουλευτής Χαρά Κεφαλίδου. Η ίδια, νωρίτερα σήμερα το πρωί, παρεμβαίνοντας στο Twitter, σχολίασε τις καταιγιστικές εξελίξεις, σημειώνοντας: «Το να κόβεις τα φτερά σου και να διατηρείς τις αλυσίδες σου είναι συνταγή καθήλωσης».

Κωνσταντινόπουλος: «Πολιτικά ανέντιμη στάση»

«Την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ, για πρώτη φορά, βρίσκεται αντιμέτωπος με την κατάρρευση του ηθικού πλεονεκτήματος που κυρίως αφορά τον στενό πυρήνα της ηγεσίας του, εμείς στρέφουμε τον προβολέα της δημοσιότητας πάνω μας και μάλιστα με διχαστικό τρόπο. Το πρόβλημα δεν είναι οι διαγραφές, αλλά ο συλλογικός προσανατολισμός που θα πρέπει να συζητήσουμε ξεκάθαρα το φθινόπωρο. Δεν χωρούν άλλες καθυστερήσεις, παλινωδίες που μας κρατούν βρέξει χιονίσει στο 5%» τόνισε ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

«Όσον αφορά τις "διαγραφές", όπως διαφωνούσα με την διαγραφή του Κώστα Σημίτη, παρόλο που τότε οι συνθήκες και οι λόγοι ήταν διαφορετικοί, έχω την ίδια άποψη και τώρα», είπε.

Παπανδρέου: Αν νομίζετε ότι πρέπει να με διαγράψετε, διαγράψτε με

«Άν νομίζετε ότι πρέπει να με διαγράψετε, διαγράψτε με» φέρεται να είπε, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο Γιώργος Παπανδρέου. Παράλληλα, απάντησε στα όσα του «χρέωσε» η κυρία Γεννηματά και υποστήριξε ότι, κατά τον ίδιο, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ανήκει στις προοδευτικές δυνάμεις.

Ο Χάρης Καστανίδης, που συμμετείχε στη συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης, σύμφωνα με πληροφορίες διέψευσε πως είχε αποδεχθεί την απόφαση του συντονιστικού οργάνου του κόμματος και τόνισε ότι «πρέπει να σταματήσουμε να ταυτιζόμαστε με τη ΝΔ».

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.