"Έφυγε" στα 58 του ο δημοσιογράφος Δημήτρης Καρανικόλας

-

Έφυγε σήμερα από τη ζωή πρόωρα, μετά από σκληρή μάχη με τον καρκίνο, ο Δημήτρης Καρανικόλας σε ηλικία 58 ετών.

Ο Δημήτρης Καρανικόλας, που ειχε αποκτήσει δυο παιδιά, άρχισε την σταδιοδρομία του από το "Έθνος" ως αστυνομικός συντάκτης και απο το 1995 εργαζόταν στην ΕΡΤ.

Στην εικοσιπενταετή, και πλέον, παρουσία του στη δημοσιογραφία είχε καλύψει γεγονότα, εντός και εκτός Ελλάδος, που αφορούσαν στην πολιτική, στην Παιδεία, στην Εκκλησία, στον χώρο της υγείας και στο αστυνομικό ρεπορτάζ, ενώ του είχαν ανατεθεί δεκάδες αποστολές σε ολόκληρο τον κόσμο.

Είχε επίσης εργαστεί στις εφημερίδες Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, Αυριανή, Εξόρμηση, Βρδυνή και Ημερησία. Κορυφαία, για εκείνον, στιγμή της δημοσιογραφικής του πορείας ήταν η κάλυψη της νοσηλείας του Ανδρέα Παπανδρέου, στο «Ωνάσειο», την οποία και κατέγραψε στις σελίδες του βιβλίου του «Το ημερολόγιο ενός δημοσιογράφου – 3000 ώρες αγωνίας» (εκδόσεις ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ).

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.