"Η Τουρκία θα συνεχίσει τις γεωτρήσεις", λέει ο Οκτάι, στην Κύπρο ο Ακάρ

-

«H Τουρκία θα συνεχίσει αποφασιστικά τις εξορυκτικές δραστηριότητες στην Ανατολική Μεσόγειο», είπε ο αντιπρόεδρος της γειτονικής χώρας, Φουάτ Οκτάι. Δεν παρέλειψε, παράλληλα, να διαμηνύσει ότι «η Τουρκία, χωρίς κανέναν δισταγμό, θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα δικαιώματά της», όπως και τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων.

​Στο ίδιο πλαίσιο, το Σάββατο, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, υποστήριξε με νόημα ότι «οι γείτονές μας πρέπει να μαζέψουν τα μυαλά τους, πρέπει να δουν τα πράγματα αντικειμενικά». Ο ίδιος, κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, βρέθηκε στο ψευδοκράτος, όπου πραγματοποίησε επίσκεψη σε στρατιωτικές μονάδες.

Μεταξύ άλλων, κάλεσε τη νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα να «υιοθετήσει μια πιο αντικειμενική προσέγγιση απέναντι στα γεγονότα, μαθαίνοντας από τα μαθήματα του παρελθόντος». Αναφερόμενος δε, στην παρουσία των τουρκικών δυνάμεων στην Κύπρο, διευκρίνισε ότι «βασικός μας στόχος είναι να διασφαλίσουμε την ύπαρξη και την ασφάλεια των Τουρκοκύπριων αδελφών μας».

Υπενθυμίζεται ότι η ένταση στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου κλιμακώθηκε τους προηγούμενους μήνες, μετά την απόφαση της Άγκυρας να ξεκινήσει γεωτρήσεις σε θαλάσσιο οικόπεδο, στα «ανοιχτά» της Κύπρου. Λευκωσία και Αθήνα αντέδρασαν έντονα, με την Ευρωπαϊκή Ένωση να λαμβάνει την απόφαση για την προετοιμασία ενός πακέτου κυρώσεων εις βάρος της Τουρκίας, εφόσον συνεχίσει τις εξορυκτικές ενέργειες στην περιοχή.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.