"Καλπάζει" ο κορονοϊός στην Λατινική Αμερική

-

Βραζιλία, Μεξικό και Χιλή κατέγραψαν, για άλλη μια μέρα, χιλιάδες κρούσματα και εκατοντάδες θανάτους, με την πανδημία να "θερίζει" στην Λατινική Αμερική.

Στη Βραζιλία, ο απολογισμός του τελευταίου 24ωρου περιλάμβανε 708 νέους θανάτους εξαιτίας της Covid-19, της ασθένειας που προκαλεί ο κορονοϊός και ακόμη 33.431 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Στη Βραζιλία, τη μεγαλύτερη της Λατινικής Αμερικής, ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού έχει φθάσει τους 145.388 νεκρούς, ενώ τα κρούσματα είναι 4.880.523. Η Βραζιλία καταγράφει τον δεύτερο υψηλότερο απολογισμό θυμάτων στην υφήλιο, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ.

Τα κρούσματα σε Μεξικό και Χιλή

Στο Μεξικό, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων από τον κορονοϊό αυξήθηκε στις 753.090, ενώ ο απολογισμός των νεκρών έχει φτάσει πια τους 78.492. Οι μεξικανικές υγειονομικές αρχές επιβεβαίωσαν 4.775 νέες μολύνσεις από τον SARS-CoV-2 και κατέγραψαν 414 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 τις προηγούμενες 24 ώρες, όμως οι αριθμοί είναι πιθανότατα ακόμα πιο υψηλοί στην πραγματικότητα, με δεδομένο ότι γίνονται συγκριτικά λίγα τεστ.

Στη Χιλή, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε 1.839 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, με το σύνολο να φθάνει τα 466.590. Ταυτόχρονα, άλλοι 45 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας στη χώρα της Λατινικής Αμερικής να φθάνει τους 12.867 νεκρούς. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, τα λεγόμενα ενεργά κρούσματα ανέρχονται σε 14.116. Κατά την ίδια πηγή, 439.607 άνθρωποι έχουν αναρρώσει.

Ο υπουργός Υγείας Ενρίκε Πάρις προέτρεψε χθες τους Χιλιανούς να συνεχίσουν «να τηρούν τα προληπτικά μέτρα» τα οποία «είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι αποτρέπουν την εξάπλωση», μετά την άρση της καραντίνας στη μητροπολιτική περιοχή του Σαντιάγο και σε άλλες περιοχές.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.