"Κόβουν" 300 εκ. στρατιωτικής βοήθειας προς Πακιστάν οι ΗΠΑ

-

Οι Αμερικανοί "κόβουν" στρατιωτική βοήθεια ύψους 300 εκ. δολαρίων προς το Πακιστάν λόγω της απουσίας αποφασιστικής δράσης του Ισλαμαμπάντ για την υποστήριξη της στρατηγικής των ΗΠΑ στην περιοχή και έναντι της απειλής των ριζοσπαστικών ισλαμιστικών ομάδων.

"Λόγω έλλειψης αποφασιστικής δράσης από το Πακιστάν για την υποστήριξη της στρατηγικής για τη νότια Ασία, 300 εκατομμύρια δολάρια θα διατεθούν για άλλες επείγουσες προτεραιότητες", δήλωσε ο αντισυνταγματάρχης Κον Φόκνερ. Ο Φόκνερ πρόσθεσε ότι στο εξής αναμένεται "το Κογκρέσο να αποφασίσει εάν αυτό το αίτημα θα εγκριθεί ή θα απορριφθεί".

Αμερικανοί αξιωματούχοι κατηγορούν τις πακιστανικές αρχές ότι αψηφούν ή ακόμα ότι συνεργάζονται με ριζοσπαστικές ισλαμιστικές ομάδες, συμπεριλαμβανομένων των Αφγανών Ταλιμπάν.

Στην αρχή της χρονιάς, οι Αμερικανοί είχαν ήδη ανακοινώσει τη διακοπή χορήγησης βοήθειας εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων για την ασφάλεια στο Πακιστάν, και η Ουάσινγκτον δήλωνε έτοιμη να παγώσει βοήθεια έως και 2 δισεκ. δολαρίων.

Η απόφαση ελήφθη μετά τις απειλές που εκτόξευσε ο πρόεδρος Τραμπ. "Οι Ηνωμένες Πολιτείες χορήγησαν ανοήτως βοήθεια 33 δισεκ. δολαρίων στο Πακιστάν τα τελευταία 15 χρόνια και αυτοί δεν μας έδωσαν τίποτα σε αντάλλαγμα εκτός από ψέματα και δολιότητα, περνώντας την ηγεσία μας για ηλίθια". "Προστατεύουν τους τρομοκράτες που κυνηγάμε στο Αφγανιστάν, χωρίς μεγάλη βοήθεια. Αυτό τελείωσε!", είχε δηλώσει ο Τραμπ.

"Συνεχίζουμε να ασκούμε πιέσεις στο Πακιστάν προκειμένου να στοχεύει αδιακρίτως όλες τις τρομοκρατικές ομάδες", δήλωσε ο Φόκνερ.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.