"Μοναχικός λύκος" ο δράστης για την βρετανική αστυνομία

-
71

"Μοναχικός λύκος" φέρεται να είναι για την βρετανική αστυνομία ο 28χρονος Ούσαμν Καν, που σκότωσε δύο ανθρώπους και τραυμάτισε τρεις στην Γέφυρα του Λονδίνου, προτού πέσει νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών.

Αυτό δήλωσε σήμερα ο υπουργός της Βρετανίας, που είναι αρμόδιος για θέματα ασφάλειας, Μπράντον Λιούις, στο Sky News. Η αστυνομία θα εξετάσει επίσης τους όρους, που επιβάλλονται σε ανθρώπους όπως ο δράστης της επίθεσης αυτής, σημείωσε ο υπουργός, σε δηλώσεις που έκανε στον ραδιοσταθμό του BB.

Οι δηλώσεις ήρθαν μετά την επιβεβαίωση από τις αρχές ότι ο 28χρονος Ούσμαν Καν, όπως κατονόμασε τον δράστη, είχε καταδικαστεί για αδικήματα που σχετίζονται με την τρομοκρατία και είχε αποφυλακιστεί πέρυσι.

«Υπάρχουν όροι που επιβάλλονται στους ανθρώπους σε αυτήν την περίπτωση και ένα από τα πράγματα που θα εξετάσει η αστυνομία είναι αυτοί οι όροι στο πλαίσιο της έρευνας» που διεξάγει για την επίθεση, σημείωσε στη δήλωση που έκανε στο BBC.

Ο δράστης της χθεσινής επίθεσης, η οποία χαρακτηρίστηκε τρομοκρατική από τις βρετανικές αρχές, στράφηκε εναντίον των ανθρώπων που βρίσκονταν στο Fishmonger's Hall κοντά στην Γέφυρα του Λονδίνου. Συνέχισε έως ότου τέθηκε υπό έλεγχο από περαστικούς στη γέφυρα αυτή στο κέντρο της οικονομικής συνοικίας της βρετανικής πρωτεύουσας, όπου πριν από δύο χρόνια είχε σημειωθεί άλλη αιματηρή επίθεση από ισλαμιστές.