"Οι κυρώσεις κατά της Τουρκίας διπλωματικές, πολιτικές και οικονομικές"

-

«Ο κατάλογος των πιθανών κυρώσεων και μέτρων απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα μπορεί να περιλαμβάνει διπλωματικές, πολιτικές και οικονομικές κυρώσεις», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση εξετάζει όλα τα εργαλεία που υπάρχουν για τον τρόπο αντίδρασής της και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο οι κυρώσεις να συμπεριλαμβάνουν και τα κονδύλια για το μεταναστευτικό.

Σε ερώτηση για την πρόταση του κ. Βορίδη σχετικά με τη μετατροπή του μουσείου του Κεμάλ στη Θεσσαλονίκη σε μουσείο μνήμης, ο κ. Πέτσας απάντησε ότι «το ζήτημα της Αγίας Σοφίας δεν είναι διμερές, δεν είναι θέμα ελληνοτουρκικό, είναι θέμα παγκόσμιο. Και εμείς εργαζόμαστε αυτήν τη στιγμή όχι σε επίπεδο αντιποίνων αλλά σε επίπεδο οικουμενικής καταδίκης της τουρκικής προκλητικότητας».

Επίσης, επισήμανε ότι οι δίαυλοι επικοινωνίας πρέπει να υπάρχουν πάντα, ακόμα και σε περιόδους κρίσης, ιδίως όταν η κρίση κινδυνεύει να πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις. «Είναι άλλο πράγμα να υπάρχει ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας και άλλο να κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να προασπίζουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα ή να καταδικάζουμε προκλητικές ενέργειες, όπως αυτή με τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί», είπε.

Αναφερόμενος στις πρόσφατες αποκαλύψεις που αφορούν την προηγούμενη κυβέρνηση και τον ρόλο του κ. Παππά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι «οι αποκαλύψεις είναι σκληρές. Από εκεί και πέρα περιμένουμε τη δικαιοσύνη να προχωρήσει και όταν θα φτάσει στη Βουλή θα τοποθετηθούμε για τις ενέργειες που θα χρειαστούν». «Ο κ. Παππάς, στη χθεσινή του ανακοίνωση, είπε "δεν μας πτοούν", επομένως δεν διαχώρισε καμία θέση του αλλά έβαλε στο ίδιο κάδρο όλους τους συντρόφους του», συμπλήρωσε.

Τέλος, για το εάν θα υπάρξουν πρόσθετα μέτρα στήριξης του τουρισμού, τόνισε ότι «λαμβάνουμε πρόσθετα συμπληρωματικά μέτρα στήριξης του κόσμου της εργασίας και ιδίως του τουρισμού, ο οποίος πλήττεται και αυτό θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, εφόσον αυτό χρειαστεί». «Ξεκινήσαμε να δεχόμαστε τους τουρίστες, είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε ακόμη μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών, αλλά ταυτόχρονα προσέχουμε για να μη χάσουμε το κεκτημένο που είχαμε στην πρώτη φάση αντιμετώπισης του κορονοϊού. Με προσοχή στις συστάσεις των ειδικών θα τα καταφέρουμε», σημείωσε ο κ. Πέτσας.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.