"Πολιτική" η δίωξη Γκουαϊδό λέει η Ευρωπαϊκή Ένωση

-

Η Ευρωπαϊκή Ένωση καταδίκασε την επιβολή 15ετούς στέρησης του δικαιώματος του εκλέγεσθαι στον επικεφαλής της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας και ανακηρυγμένο πρόεδρο της χώρας της Λατινικής Αμερικής σε κρίση, τον Χουάν Γκουαϊδό, από τον γενικό ελεγκτή του κράτους, που ανακοινώθηκε χθες.

Αυτή η «απόφαση με πολιτικά κίνητρα, που αψηφά την τήρηση της νομιμότητας, είναι άλλη μια επίδειξη της αυθαίρετης φύσης των νομικών διαδικασιών» στη Βενεζουέλα, έκρινε η Φεντερίκα Μογκερίνι, επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ, σε μια ανακοίνωση την οποία δημοσιοποίησαν οι υπηρεσίες της.

«Είναι επιτακτική ανάγκη η αποκατάσταση της δημοκρατίας, του κράτους του νόμου και της διάκρισης των εξουσιών», συνεχίζει το κείμενο με την υπογραφή της Μογκερίνι, ενώ προστίθεται ότι οι ενέργειες αυτού του είδους «υπονομεύουν περαιτέρω τις προσπάθειες με σκοπό να υπάρξει ειρηνική και δημοκρατική επίλυση της κρίσης στη Βενεζουέλα».

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.