"Σήκωσε το γάντι" ο Γερουλάνος και έθεσε ανοιχτά θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ

-
283

Θέμα ηγεσίας έθεσε ανοικτά ο Παύλος Γερουλάνος στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, επιλέγοντας με την ομιλία του να συγκρουστεί μετωπικά με την Φώφη Γεννηματά. Παραλλήλως, άφησε βαρύτατες αιχμές για τον τρόπο διεξαγωγής του συνεδρίου, καθώς και για την εγκυρότητα των αποφάσεων που αυτό θα λάβει σχετικά με τις αλλαγές στο καταστατικό.

«Μας ζητούν να θάψουμε το ΠΑΣΟΚ. Σας ζητούν να θάψετε το ΠΑΣΟΚ με την ψήφο σας», είπε στην αρχή της ομιλίας του ο Γερουλάνος και το επανέλαβε και στο τέλος της, ενώ επικαλέστηκε το ψήφισμα και τις 2.000 υπογραφές που ο ίδιος συγκέντρωσε με αίτημα για ανοιχτό και δημοκρατικό συνέδριο.

Ο ίδιος χρέωσε στην Φώφη Γεννηματά και το περιβάλλον της απειλές και  αστείους τακτικισμούς, ενώ σχολιάζοντας την απόφαση να «ενσωματωθεί» το ΠΑΣΟΚ στο ΚΙΝΑΛ τόνισε: «Το πρόβλημα δεν είναι για να μην έχουμε, λέει, δυισμό. Άλλο είναι. Ότι ενώ σήμερα μας ζητούν να θάψουμε το ΠΑΣΟΚ εδώ μέσα, αύριο όλοι ΠΑΣΟΚ θα λέμε ότι είμαστε εκεί έξω».

Και πρόσθεσε, αναφερόμενος προσωπικά στην πρόεδρο: «Ακόμη και η σημερινή ηγεσία που μας ζητάει να θάψουμε το ΠΑΣΟΚ, στις επόμενες εκλογές ΠΑΣΟΚ θα λέει ότι είναι. Τον ήλιο δεν έβαλε στο ψηφοδέλτιό της; Γιατί; Διότι μόνο ΠΑΣΟΚ υπάρχει εκεί έξω».

Ο Παύλος Γερουλάνος εκτίμησε επίσης ότι «χωρίς το ΠΑΣΟΚ, το ΚΙΝΑΛ μπαίνει με σιγουριά στις όχθες που χάραξε το Ποτάμι» και προέβλεψε τη διάλυσή του. Αντί αυτών ζήτησε να υπάρξει «ηγεσία με αυτοπεποίθηση, ανοιχτή σε διαφορετικές απόψεις, που συνθέτει και δεν διχάζει»

Απευθυνόμενος τέλος στους συνέδρους σημείωσε με έμφαση: «Σας ζητούν να θάψετε το ΠΑΣΟΚ. Ψηφίστε ό,τι θέλετε, άλλωστε δεν έχετε απαρτία. Άλλωστε, ό,τι και να θάψετε εδώ μέσα σήμερα, θα αναστηθεί εκεί έξω αύριο».