"Στρατηγικής σημασίας για Σερβία το πέρασμα του Turkish Stream"

-
108

Η συμφωνία μεταξύ της Ρωσίας και της Σερβίας για τη συνέχιση του αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream, μέσω του σερβικού εδάφους, όπως και η επέκταση του τερματικού σταθμού φυσικού αερίου, έχει στρατηγική σημασία για το Βελιγράδι.

Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς σε διάγγελμά του προς το έθνος στο οποίο μίλησε για τα αποτελέσματα της επίσκεψης του Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Η συμφωνία για το φυσικό αέριο έχει στρατηγική σημασία για την Σερβία» δήλωσε ο Βούτσιτς, αναφέροντας ότι η υπογραφείσα συμφωνία δεν συμπεριλαμβάνει μόνο την κατασκευή του αγωγού μέσω της Σερβίας, αλλά και την επέκταση του τερματικού σταθμού φυσικού αερίου χωρητικότητας έως 750 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων. «Αυτά θα αναβαθμίσουν τη χώρα μας και επίσης θα καλύψουμε τις ανάγκες της χώρας μας σε φυσικό αέριο», δήλωσε ο Βούτσιτς.

Νωρίτερα, ο διευθύνων σύμβουλος της Gazprom Μίλερ, μιλώντας στο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο «Ρωσία-1», δήλωσε ότι στο εγγύς μέλλον θα ξεκινήσουν τα έργα κατασκευής των υποδομών που απαιτούνται για τον αγωγό Turkish Stream.