Ροχανί: Ναι σε διαπραγματεύσεις με ΗΠΑ, όχι όμως υπό πίεση

Ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί δήλωσε ότι οι διαπραγματεύσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής θα μπορούσαν να διεξαχθούν μόνο με βάση το «σεβασμό» και σε συμφωνία με το διεθνές δίκαιο. «Είμαστε άνθρωποι της λογικής και των διαπραγματεύσεων, θα καθόμασταν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μόνο αν επικρατεί σεβασμός και συμφωνία με το διεθνές δίκαιο, και οι διαπραγματεύσεις δεν είναι αποτέλεσμα πίεσης", δήλωσε ο Ιρανός πρόεδρος.

«Έχουμε δείξει μέχρι στιγμής ότι δεν υποτασσόμαστε σε τυραννική εξουσία», πρόσθεσε. Την προηγούμενη εβδομάδα, ο ανώτατος ηγέτης αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ τόνισε πως η Τεχεράνη δεν θα διαπραγματευτεί με τις ΗΠΑ για τα πυρηνικά και πυραυλικά προγράμματα της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

Ο πρόεδρος Τραμπ επαναλαμβάνει το τελευταίο διάστημα ότι είναι ανοιχτός σε έναν διάλογο με το Ιράν. «Δεν επιδιώκουμε αλλαγή καθεστώτος, αυτό που θέλουμε είναι η απουσία πυρηνικών όπλων», έχει τονίσει ο Αμερικανός πρόεδρος, λέγοντας πως εκτιμά ότι μπορεί «να φθάσει σε μια συμφωνία» με την Τεχεράνη.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.