Ρωσία: Η αστυνομία βρήκε διαμάντια που είχαν κλαπεί από κρατική εταιρεία

-

Η ρωσική αστυνομία εντόπισε διαμάντια αξίας περίπου 3 εκατομμυρίων δολαρίων που είχαν κλαπεί και περισσότερα από 2,5 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά, στα σπίτια ενός εγκληματικού δικτύου που δρούσε εντός στης κρατικής εταιρείας εξόρυξης διαμαντιών Alrosa, ανακοίνωσαν οι ρωσικές αρχές.

Η Alrosa, είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός ακατέργαστων διαμαντιών σε όρους καρατίων, επιβεβαίωσε με ανακοίνωση της ότι εντοπίσθηκε ένα δίκτυο κλοπής διαμαντιών που λειτουργούσε στο τμήματα διαλογής και αξιολόγησης.

Η Ανακριτική Επιτροπή της Ρωσίας σε ανακοίνωση της αναφέρει ότι τρεις ύποπτοι μεταξύ των οποίων και ένα υπάλληλος της Alrosa , συνελήφθησαν και παραπέμπονται στην δικαιοσύνη.

Η ρωσική εταιρεία Alrosa η οποία ανταγωνίζεται την αγγλοαμερικανική De Beers που είναι ο μεγαλύτερος πωλητής διαμαντιών στον κόσμο, με ανακοίνωση της επιβεβαιώνει τις πληροφορίες της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας ότι παρεμποδίσθηκε μια ευρείας κλίμακας πώληση διαμαντιών και πως η ίδια διεξάγει δική της εσωτερική έρευνα.

Οι ύποπτοι, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές, συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω την περασμένη Πέμπτη ενώ προσπαθούσαν να κλέψουν άλλη μια παρτίδα διαμαντιών αξίας μεγαλύτερης των 22 εκ. ρουβλίων (340.000 δολαρίων)

Κατά την διάρκεια της έρευνας που επακολούθησε, βρέθηκε μια κρύπτη με διαμάντια και μετρητά, όπως επίσης και κοσμήματα και δεκάδες πανάκριβα ρολόγια κοσμημένα με διαμάντια.

Βίντεο που έδωσε στην δημοσιότητα η Ανακριτική Επιτροπή δείχνει μερικά ανοιγμένα χρηματοκιβώτια που ήταν γεμάτα με χαρτονομίσματα των 100 δολαρίων, κουτιά με κοσμήματα των οίκων Tiffany και Dior, και πολλές πλαστικές σακούλες με ακατέργαστα διαμάντια σε διαφορετικά σχήματα και χρώματα.

Το δικαστήριο έδωσε εντολή, οι τρεις ύποπτοι να τεθούν υπό κράτηση όσο συνεχίζεται η έρευνα.

«Πριν από μερικά χρόνια η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα εστιάσει στην καταπολέμηση της διαφθοράς. Και αυτό θα συνεχιστεί» αναφέρει η Alrosa σε ανακοίνωση της, επισημαίνοντας ότι και η δική της υπηρεσία ασφαλείας συμμετέχει στις έρευνες.

Η Alrosa παρήγαγε πέρυσι διαμάντια βάρους 36,7 εκατομμυρίων καρατίων.

(1 δολάριο = 64.6815 ρούβλια)

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.