Ρωσία: Συμφωνία με Ουκρανία για διέλευση φυσικού αερίου στην Ευρώπη

-

Η Ρωσία προτίθεται να συνάψει με την Ουκρανία μια μικρής χρονικής διάρκειας συμφωνία για την διέλευση του ρωσικού φυσικού αερίου με προορισμό την Ευρώπη αφότου λήξει η δεκαετούς διάρκειας συμφωνία μεταξύ της ουκρανικής πετρελαϊκής εταιρείας Nafotgaz και της ρωσικής Gazprom.

Η συμφωνία εκπνέει την 1η Ιανουαρίου του 2020, ώστε να κερδίσει χρόνο για να τροφοδοτήσει τους αγωγούς που θα παρακάμψουν την Ουκρανία, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο τέσσερις πηγές που πρόσκεινται στις σχετικές συνομιλίες που διεξάγονται στην Μόσχα.

«Η Ουκρανία ελπίζει για μια μακροχρόνια συμφωνία 10ετούς διάρκειας. Αυτό δεν είναι προς όφελος (της Ρωσίας)», δήλωσε μία από τις τέσσερις πηγές. «Εξυπηρετεί μια συμφωνία διάρκειας ενός έτους, ώστε να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε και να θέσουμε σε λειτουργία και τους δύο αγωγούς (Nord Stream-2 και Turkish Stream)», δήλωσε η πηγή αυτή.

Όπως επισημαίνει το Reuters, την θέση της Μόσχας επιβεβαίωσαν επίσης μια πηγή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δύο πηγές στην ρωσική εταιρεία Gazprom. Η Gazprom και ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας δεν θέλησαν να σχολιάσουν τις πληροφορίες αυτές.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.