Ρωσικά μαχητικά αναχαίτισαν αμερικανικά στη Μαύρη Θάλασσα

-

Οκτώ ρωσικά μαχητικά αναχαίτισαν τρία αμερικανικά βομβαρδιστικά B-52 στον εναέριο χώρο της Μαύρης Θάλασσας και στη Θάλασσα του Αζόφ,  ανακοίνωσε το Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Άμυνας του Ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

"Στις 4 Σεπτεμβρίου 2020, τρία στρατηγικά βομβαρδιστικά B-52 της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ πλησίασαν το ρωσικό εναέριο χώρο και εντοπίστηκαν από τον κέντρο ελέγχου εναέριου χώρου της Νότιας Στρατιωτικής Περιοχής", ανέφερε η ανακοίνωση.

Πρόσθεσε πως τέσσερα μαχητικά Su-27 και τέσσερα Su-30 απογειώθηκαν για να τα αναχαιτίσουν.

Στις 28 Αυγούστου, δύο SU-27 είχαν και πάλι  απογειωθεί για να αναχαιτίσουν B-52 πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα. Την επόμενη μέρα σημειώθηκε ξανά  παρόμοιο συμβάν με αμερικανικά Β-52, αυτή τη φορά πάνω από τη Βαλτική.

Το σημερινό περιστατικό σημειώθηκε καθώς ξεκίνησαν οι ασκήσεις του αμερικανικού στρατού στην Εσθονία με βολές πυροβολικού σε απόσταση 112 χλμ. από τα ρωσικά σύνορα.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.