Ρωσικά στρατιωτικά φυλάκια στο Γκολάν αναγγέλλει η Μόσχα

-
Η Κύπρος, τα Υψώματα του Γκολάν και οι τριμερείς, Κώστας Βενιζέλος

H ρωσική στρατιωτική αστυνομία θα δημιουργήσει οκτώ φυλάκια κοντά στην αποστρατικοποιημένη ζώνη στα υψώματα του Γκολάν, στα σύνορα Συρίας-Ισραήλ, δήλωσε ο επικεφαλής της Βίκτωρ Ζάιτσεφ.

Το πρώτο μόνιμο φυλάκιο έχει ήδη δημιουργηθεί, είπε ο Ρώσος αξιωματούχος. «Άλλα επτά θα δημιουργηθούν στο μέλλον. Θα αποτελούν εγγύηση ασφαλείας για τους πολίτες στην επαρχία Κουνέιτρα», είπε.

Άλλος Ρώσος αξιωματούχος ανέφερε πως τα φυλάκια θα δημιουργηθούν κοντά στην αποστρατικοποιημένη ζώνη που ελέγχεται από δυνάμεις του ΟΗΕ. «Δεν θα υπάρχουν ρωσικά φυλάκια στην αποστρατικοποιημένη ζώνη», είπε.

Τα υψώματα του Γκολάν κατελήφθησαν από το Ισραήλ κατά τον Πόλεμο των Έξι Ημερών το 1967 και η περιοχή έχει προσαρτηθεί από το Ισραήλ παρά την αντίθετη απόφαση του ΟΗΕ που θεωρεί την προσάρτηση παράνομη.

Τμήμα της περιοχής και η πόλη Κουνέιτρα επιστράφηκαν αργότερα από το Ισραήλ στην Συρία.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.