Ρωσικά βομβαρδιστικά δίπλα στην Αλάσκα...

-

Δύο ρωσικά υπερηχητικά βομβαρδιστικά Tupolev Tu-160 εκτέλεσαν ασκήσεις κοντά στην Αλάσκα για πρώτη φορά, δείχνοντας πως η Ρωσία μπορεί να αναπτύξει βαριά βομβαρδιστικά κοντά στις ΗΠΑ, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Τα Tu-160 μπορούν να μεταφέρουν έως έξι πυραύλους κρουζ και 12 μικρού βεληνεκούς βλήματα με πυρηνικές κεφαλές, πετώντας με ταχύτητα διπλάσια του ήχου. Κατά τη διάρκεια της άσκησης συνοδεύονταν από στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-95MS και ιπτάμενα τάνκερ Il-78. Συνολικά στην άσκηση συμμετείχαν 10 ρωσικά αεροσκάφη.

Τα Tu-160 διάνυσαν πάνω από 6.400 χλμ. από τη βάση τους στο Σάρατοφ μέχρι τη χερσόνησο Τσουκότκα στα στενά Μπέρινγκ απέναντι από την Αλάσκα. Τα βομβαρδιστικά πραγματοποίησαν βολές πριν πετάξουν προς τον Αρκτικό Ωκεανό. Τα αεροσκάφη ανεφοδιάστηκαν στον αέρα και έστρεψαν στη βάση τους.

Αν και αυτή ήταν η «πρεμιέρα» των Tu-160 στην περιοχή δεν είναι η πρώτη φορά που οι Ρώσοι προσεγγίζουν την Αλάσκα. Τον Μάιο αμερικανικά F-22 αναχαίτισαν δύο ρωσικά Tu-95.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.