Σάντσεθ προς Καταλανούς: Γυρίστε την σελίδα του δημοψηφίσματος

-
111

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ, από το Βερολίνο όπου βρίσκεται, κάλεσε τους Καταλανούς αυτονομιστές να «γυρίσουν τη σελίδα» του δημοψηφίσματος για την αυτονομία της περιφέρειας. Η έκκληση του Ισπανού πρωθυπουργού έγινε μετά τις δηλώσεις του Καταλανού προέδρου για μια «άλλη 1η Οκτωβρίου».

«Πιστεύω ότι αυτό που αντιπροσωπεύει η 1η Οκτωβρίου είναι μια σελίδα που πρέπει να γυρίσουμε, τόσο εκ μέρους του κινήματος υπέρ της ανεξαρτησίας όσο και εκ μέρους του προέδρου όλων των Καταλανών», του Κιμ Τόρα, επισήμανε ο Σάντσεθ στην διάρκεια της κοινής συνέντευξης με την Άγγελα Μέρκελ.

«Ας κάνουμε έναν εποικοδομητικό διάλογο σε αυτή την φάση»  συμπλήρωσε ο Σάντσεθ, ο οποίος θεωρεί ότι η νέα κυβέρνηση της Ισπανίας είναι «διατεθειμένη να εξομαλύνει τις θεσμικές της σχέσεις με την περιφέρεια της Καταλονίας».

Σημειώνεται ότι ο Τόρα δήλωσε χθες ότι «πρέπει να δημιουργήσουμε μια άλλη 1η Οκτωβρίου προς την κατεύθυνση να επιτύχουμε τον στόχο τον οποίο ορισμένοι κι εγώ προσωπικά θέλουμε να επιτύχουμε, δηλαδή την ανεξαρτησία της χώρας μου και να καταστήσουμε αποτελεσματική αυτή τη Δημοκρατία».

Σάντσεθ και Τόρα αναμένεται να συναντηθούν στις 9 Ιουλίου.