Σαουδική Αραβία: Δεν έπληξαν αεροδρόμια οι Χούτι

-

Η στρατιωτική συμμαχία υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας η οποία έχει εμπλακεί από το 2015 στον πόλεμο στην Υεμένη εναντίον των σιιτών ανταρτών Χούτι διέψευσε τον ισχυρισμό των ανταρτών ότι έπληξαν με τηλεκατευθυνόμενα, μη επανδρωμένα αεροσκάφη δύο σαουδαραβικά αεροδρόμια, μετέδωσαν κρατικά ΜΜΕ του σουνιτικού βασιλείου.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Μασίρα, που πρόσκειται στους Χούτι, μετέδωσε ότι μικρά τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη Qasef-2K κατάφεραν πλήγματα ακριβείας σε «στρατιωτικές εγκαταστάσεις» στα αεροδρόμια της Τζιζάν και της Άμπχα χθες.

Αλλά ο Τούρκι αλ Μάλικι, εκπρόσωπος της συμμαχίας, το διέψευσε, δηλώνοντας ότι τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη αναχαιτίστηκαν και καταρρίφθηκαν, σύμφωνα με το επίσημο σαουδαραβικό πρακτορείο ειδήσεων SPA. Οι Χούτι έχουν κλιμακώσει τις επιθέσεις τους εναντίον στόχων στη Σαουδική Αραβία τους τελευταίους μήνες.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.