Σαρωτικές κυρώσεις στην κρατική εταιρία πετρελαίου της Βενεζουέλας από τον Τραμπ

-

Η Ουάσινγκτον επέβαλε σαρωτικές κυρώσεις στην κρατική πετρελαϊκή εταιρεία της Βενεζουέλας, PDVSA, ένα μέτρο που εκτιμάται ότι είναι το σκληρότερο που έχουν επιβάλει μέχρι στιγμής οι ΗΠΑ εναντίον του  προέδρου Νικολάς Μαδούρο.

Οι κυρώσεις ανακοινώθηκαν προκειμένου να σφίξει περισσότερο ο κλοιός της πίεσης στον Μαδούρο, αλλά και ως επίδειξη της αμερικανικής στήριξης στον Χουάν Γκουαϊδό, ο οποίος αυτοανακηρύχθηκε μεταβατικός πρόεδρος της χώρας.

«Συνεχίζουμε να εκθέτουμε τη διαφθορά του Μαδούρο και των φίλων του και η σημερινή ενέργεια διασφαλίζει ότι δεν μπορούν πλέον να λεηλατούν τα περιουσιακά στοιχεία του λαού τη Βενεζουέλας», δήλωσε ο Αμερικανός σύμβουλος εθνικής ασφάλειας Τζον Μπόλτον.

Παραλλήλως, Αμερικανοί αξιωματούχοι τονίζουν ότι οι κυρώσεις στην PDVSA έχουν ως στόχο να αποτρέψουν την κυβέρνηση Μαδούρο από το να μεταφέρει κεφάλαια από την κρατική πετρελαϊκή εταιρεία. Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα, ο Τραμπ δεν είχε βάλει επιβάλει τιμωρητικά μέτρα στον ζωτικής σημασίας για την λατινοαμερικανική χώρα πετρελαϊκό τομέα.

Εντωμεταξύ ο Γκουαϊδό ανακοίνωσε ότι έδωσε εντολή στο Κογκρέσο να ξεκινήσει τη διαδικασία για τον διορισμό νέου διοικητικού συμβουλίου  στην PDVSA, καθώς και στην θυγατρική της στις ΗΠΑ, Citgo.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.