Σφοδρή επίθεση Τραμπ στη Γερμανία με αφορμή το ΝΑΤΟ

-
376
Χαστούκι Τραμπ στην Ευρώπη η νέα επιβολή δασμών, Γιώργος Λυκοκάπης

Ο Aμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση έναντι ορισμένων από τους πιο στενούς εταίρους των ΗΠΑ στο NATO.

Τα εμφανώς οργισμένα μηνύματα του Τραμπ ακολουθούν τη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των Επτά (G7) στον Καναδά, η οποία ανέδειξε τον διχασμό μεταξύ των ηγετών των πιο βιομηχανικά ανεπτυγμένων κρατών του πλανήτη. «Το Δίκαιο Εμπόριο πρέπει να αποκαλείται Ηλίθιο Εμπόριο αν δεν είναι αμοιβαίο», ανέφερε ο Τραμπ.

«Δεν είναι δίκαιο για τον λαό των ΗΠΑ. Το εμπορικό έλλειμμα είναι 800 δισ. δολάρια. Γιατί πρέπει εγώ, ως πρόεδρος των ΗΠΑ, να επιτρέπω σε χώρες να συνεχίζουν να έχουν τεράστια εμπορικά πλεονάσματα, όπως έχουν για δεκαετίες, ενώ οι αγρότες μας, οι εργάτες και οι φορολογούμενοί μας πρέπει να πληρώνουν τόσο μεγάλο κι άδικο τίμημα;».

«Προσθέστε σε αυτό το γεγονός ότι οι ΗΠΑ πληρώνουν σχεδόν όλο το κόστος του NATO για να προστατεύουν τις ίδιες χώρες που μας κατακλέβουν στο Εμπόριο πληρώνουν μόνο ένα κλάσμα του κόστουςκαι γελάνε. Η Ευρωπαϊκή Ένωση είχε Πλεόνασμα 151 Δισεκατομμυρίων δολαρίων–έπρεπε να πληρώνει πολλά περισσότερα για το Στρατό!», επέμεινε.

«Η Γερμανία δίνει το 1% του ΑΕΠ της στο NATO, ενώ εμείς δίνουμε το 4% με ΠΟΛΥ μεγαλύτερο ΑΕΠ. Το θεωρεί κανένας λογικό αυτό; Προστατεύουμε την Ευρώπη κάτι που είναι καλό με μεγάλη οικονομική ζημιά, και μετά μας συντρίβουν άδικα στο Εμπόριο. Έρχεται Αλλαγή», ανέφερε ο Τραμπ.

Νωρίτερα, ο Τραμπ καταφέρθηκε εναντίον του πρωθυπουργού του Καναδά. «Ο Τζάστιν παριστάνει τον πληγωμένο όταν τον ξεμπροστιάζουν, υπερηφανεύτηκε» σε ένα έγγραφο ότι επωφελείται από τις εμπορικές σχέσεις με τις ΗΠΑ", είπε.