Σε χαμηλό 8μήνου οι αποδόσεις των γερμανικών ομολόγων λόγω... ΗΠΑ

-

Οι αποδόσεις των γερμανικών ομολόγων υποχώρησαν σήμερα στο χαμηλότερο επίπεδό τους από τον Μάρτιο καθώς εμφανίζεται αμφίρροπη η μάχη για την αμερικανική προεδρία. Τα λεγόμενα ‘ασφαλή καταφύγια’ όπως τα γερμανικά και τα αμερικανικά ομόλογα ενισχύθηκαν εν μέσω ενδείξεων ότι η μάχη για τον Λευκό Οίκο θα παραταθεί, καθώς το αποτέλεσμα φαίνεται να στηρίζεται σε μια σειρά από κρίσιμες πολιτείες όπου μπορεί να χρειαστούν μέρες για την οριστική καταμέτρηση των ψήφων.

Η απόδοση του γερμανικού 10ετούς ομολόγου υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδό του από τον Μάρτιο, στο -0.671%. Η διαφορά μεταξύ των αποδόσεων των αμερικανικών και των γερμανικών 10ετών τίτλων μειώθηκε γύρω στις 143 μονάδες βάσης, καθώς οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων υποχώρησαν περισσότερο από αυτές των γερμανικών. Η διαφορά τους είχε διευρυνθεί τους τελευταίους μήνες καθώς υπήρξε απόκλιση στην οικονομική ανάπτυξη ΗΠΑ και Ευρώπης, αγγίζοντας χθες τις 152 μονάδες βάσης, το υψηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.