Σε εξέλιξη η "μετάβαση" δηλώνει ο πτέραρχος που κάλεσε σε αποστασία κατά του Μαδούρο (video)

-

Κρίσιμες ώρες στην Βενεζουέλα, καθώς ο εν ενεργεία πτέραρχος που αναγνώρισε ως πρόεδρο τον Χουάν Γκουαϊδό, αναφέρει τώρα, ότι «δεδομένων των γεγονότων των τελευταίων λίγων ωρών, ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η μετάβαση στη δημοκρατία».

Τονίζει μάλιστα ότι ο λαός της Βενεζουέλας, το 90% των Ενόπλων Δυνάμεων της Βενεζουέλας δεν είναι με τον δικτάτορα, είναι με τον λαό της Βενεζουέλας.

Νωρίτερα ο πτέραρχος Φρανσίσκο Γιάνες είχε κοινοποιήσει με βίντεο ότι αίρει την υποστήριξή του προς τον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο και αναγνώριζε ως νόμιμο πρόεδρο τον επικεφαλή της αντιπολίτευσης, σε ένα βίντεο το οποίο κυκλοφόρησε στο Twitter.

Στο βίντεο, ο πτέραρχος καλούσε και άλλους στρατιωτικούς σε αποστασία. Ο Γιάνες αναφέρεται στην ιστοσελίδα της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης, στην οποία υπάγεται, ως επικεφαλής στρατιωτικού σχεδιασμού της Αεροπορίας, ενώ υπάρχει και φωτογραφία του. Την ίδια ώρα στον λογαριασμό της στο Twitter η Διοίκηση τον κατηγορεί για προδοσία.

Το βίντεο ήρθε στο φως της δημοσιότητας την ώρα που οπαδοί της αντιπολίτευσης ετοιμάζονται για νέες διαδηλώσεις διαμαρτυρίας σε όλη τη χώρα, σε μια προσπάθεια να αυξήσουν την πίεση στον Μαδούρο μετά την αναγνώριση από τις ΗΠΑ του Γκουαϊδό ως νόμιμου προέδρου. Οι επικριτές του Μαδούρο ελπίζουν και σε παρόμοιες κινήσεις από ευρωπαϊκές χώρες, κάποιες από τις οποίες αναμένεται να αναγνωρίσουν επισήμως τον Γκουαϊδό την ερχόμενη εβδομάδα.

Σήμερα επίσης ο Μαδούρο διοργανώνει συγκέντρωση για να τιμήσει την 20η επέτειο από την πρώτη ορκωμοσία στην προεδρία του εκλιπόντος ηγέτη της χώρας Ούγκο Τσάβες, το 1999.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.