Σεισμός και στην Κρήτη – 3,9 ρίχτερ χτύπησαν την Ιεράπετρα

-
57

Νέος σεισμός καταγράφηκε στην Κρήτη και συγκεκριμένα νότια του νησιού. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, το μέγεθός του, ήταν 3,9 Ρίχτερ.

Το επίκεντρο του σεισμού, που σημειώθηκε στις 16.12 το απόγευμα, ήταν 21 χιλιόμετρα δυτικά της Ιεράπετρας. Ο σεισμός είχε ως επίκεντρο θαλάσσια περιοχή και το εστιακό του βάθος υπολογίζεται στα 48 χιλιόμετρα.

Νωρίτερα, στις 13.50 σεισμός είχε γίνει και στην Κοζάνη με μέγεθος 4,6 Ρίχτερ, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο. Εννέα λεπτά αργότερα ακολούθησε σεισμός 3,8 Ρίχτερ.

Επίκεντρο των σεισμών, η περιοχή που βρίσκεται 14 χιλιόμετρα νότια της Κοζάνης. Ο εγκέλαδος έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην πόλη, με πολλούς να βγαίνουν από τα σπίτια του. Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 13 χιλιομέτρων και κράτησε λίγα δευτερόλεπτα. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές και τραυματισμοί.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.