Σερβία: Έρχονται σημαντικές κινεζικές επενδύσεις

-

Κινεζικές επενδύσεις αξίας δεκάδων, αν όχι εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων, είναι έτοιμες να "εισρεύσουν" στη Σερβία, επισημαίνει σε δημοσίευμά της η καθημερινή εφημερίδα "Srpski telegraf" και αναδημοσιεύει το πρακτορείο ειδήσεων "Tanjug".

"Η Κίνα διαθέτει μία "δέσμη" τουλάχιστον δέκα μεγάλων έργων υποδομών που είναι έτοιμα για τη Σερβία" αναφέρεται χαρακτηριστικά και προστίθεται ότι "η επένδυση στην Ikarbus που θα καταστήσει τη Σερβία μία από τις πρώτες ευρωπαϊκές χώρες στην παραγωγή ηλεκτροκίνητων λεωφορείων και φορτηγών, είναι μόνο η αρχή".

Οι λεπτομέρειες των κινεζικών επενδύσεων θα συμφωνηθούν στη διάρκεια της επικείμενης (στα τέλη Απριλίου 2019) συνάντησης των προέδρων της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς και της Κίνας Σι Τζινπίνγκ, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του διεθνούς συνεδρίου για τον αποκαλούμενο νέο "δρόμο του Μεταξιού" (One Belt/One Road) τονίζεται στο ίδιο δημοσίευμα.

"Αυτές (η Κίνα) έψαξαν πολύ προσεκτικά και λεπτομερώς, εδώ και αρκετούς μήνες, επιλέγοντας έργα, κάνοντας διαπραγματεύσεις, διαμορφώνοντας το "έδαφος" και στέλνοντας ομάδες εμπειρογνωμόνων, μέχρι να εξασφαλιστεί ότι οι επενδύσεις θα υλοποιηθούν με ασφάλεια στη Σερβία" δήλωσε κυβερνητική πηγή, η οποία θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της στην εφημερίδα.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.