Σφοδρή επίθεση στο Καραμπάχ - Αποκρούσθηκε, λένε οι Αρμένιοι

-

Σφοδρές μάχες σημειώθηκαν σήμερα στη γραμμή του μετώπου στο Ναγκόρνο Καραμπάχ όπου στρατιώτες της αυτόνομης περιφέρειας «κατάφεραν να σταματήσουν τη μεγάλης κλίμακας επίθεση του αζερικού στρατού», ανακοίνωσε το αρμενικό υπουργείο Άμυνας.

Αυτό ανέφερε στη σελίδα της στο Facebook η εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας Σουσάν Στεπανιάν, η οποία πρόσθεσε πως σφοδρές μάχες σημειώνονται αυτή την ώρα σε πολλά σημεία του μετώπου. «Σε ένα από αυτά, οι δυνάμεις μας αντεπιτέθηκαν», αναφέρει η Στεπανιάν, χωρίς να είναι σαφές αν αντεπιτέθηκε ο στρατός της Αρμενίας ή ο στρατός των Αρμενίων του θύλακα Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Είναι η έβδομη ημέρα από το ξέσπασμα ουσιαστικά του πολέμου στην περιοχή. Από την  περασμένη Κυριακή, έχουν δοθεί περιορισμένοι απολογισμοί και το Αζερμπαϊτζάν δεν δίνει στοιχεία, εκτός από τα αρχικά που έκαναν λόγο για 19 Αζέρους αμάχους.

Οι Αρμένιοι αναφέρουν συνολικά 191 θανάτους: 158 στρατιώτες του Καραμπάχ, 14 Αρμένιοι άμαχοι και 19 Αζέροι άμαχοι.

Το Ναγκόρνο Καραμπάχ, η πλειονότητα των κατοίκων του οποίου είναι Αρμένιοι, αποσχίστηκε από το Αζερμπαϊτζάν όταν διαλύθηκε η Σοβιετική Ένωση. Αυτό είχε ως επακόλουθο να ξεσπάσει τετραετής πόλεμος μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν ο οποίος στοίχισε 30.000 ζωές. Εν συνεχεία έγινε κατάπαυση πυρός και συμφωνήθηκε να αναλάβουν Ρωσία, Γαλλία και ΗΠΑ τη διαμεσολάβηση. Σποραδικά σημειώνονταν επεισόδια αλλά όχι σοβαρές εχθροπραξίες. Όμως όλα άλλαξαν τους τελευταίους μήνες με τα επεισόδια να γίνονται σχεδόν καθημερινά  ώσπου κλιμακώθηκαν επικίνδυνα προ δεκαημέρου.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.