Σήμερα η ψηφοφορία για το Πρωτόκολλο, 153 «Ναι» περιμένει η κυβέρνηση

-
Κατατέθηκε η επίμαχη τροπολογία για το ποδόσφαιρο

Την κύρωση του Πρωτοκόλλου εισδοχής στο ΝΑΤΟ ψηφίζει σήμερα η Ολομέλεια της Βουλής. Η συνεδρίαση αναμένεται να ξεκινήσει στις 10:00 και τον λόγο θα λάβουν οκτώ εισηγητές, οκτώ κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, οι πολιτικοί αρχηγοί, 14 ομιλητές και ο  αναπληρωτής ΥΠΕΞ Γιώργος Κατρούγκαλος.

Το Πρωτόκολλο θα ψηφιστεί από τους 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, στους οποίους θα προστεθούν ο Σπύρος Δανέλλης, η Κατερίνα Παπακώστα, η Έλενα Κουντουρά και ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος. Πρόκειται για τέσσερις βουλευτές οι οποίοι έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης έδωσαν στην κυβέρνηση και ψήφισαν την Συμφωνία των Πρεσπών.

Αντιθέτως, δεν θα ψηφίσουν το Πρωτόκολλο ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλης και ο Κώστας Ζουράρις, οι οποίοι καταψήφισαν και την Συμφωνία των Πρεσπών. Αυτό βεβαίως θα συμβεί παρά το γεγονός ότι με επιστολές τους δήλωσαν, πριν λίγες ημέρες, ότι θα υπερψηφίζουν όλα τα νομοσχέδια που θα φέρει η κυβέρνηση. Ο Κώστας Ζουράρις μάλιστα εξαιρούσε την σημερινή ψηφοφορία και στην επιστολή του.

Υπέρ του Πρωτοκόλλου ένταξης, ως συνέχεια της Συμφωνίας των Πρεσπών, θα ψηφίσουν και οι «Ποταμίσιοι» βουλευτές Σταύρος Θεοδωράκης, Γιώργος Μαυρωτάς και Σπύρος Λυκούδης, όπως και ο  διαγραφείς από την ΚΟ του ΚΙΝΑΛ Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.