Σήμερα τα κρούσματα θα ξεπεράσουν τα 1.000 - Φτάσαμε στον τετραψήφιο

-

Σύμφωνα με πληροφορίες τα κρούσματα που θα ανακοινωθούν σήμερα ξεπερνούν  τα 1.000 και της συμπρωτεύουσας ξεπερνούν τα 300.

Ο μεγάλος αριθμός οφείλεται εν μέρει στο ότι διεξάγονται πολλά τεστ, αλλά αυτά έχουν πολλαπλασιαστεί εδώ και  ένα μήνα, οπότε η μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων οφείλεται σε αντικειμενική αύξηση και αποδίδεται μάλλον στο κρύο που έχει πιέσει στη μισή Ελλάδα και στην ψύχρα που στέλνει πολύ κόσμο σε κλειστούς χώρους πλέον και στη νοτιότερη Ελλάδα. Επίσης συμβάλλει η μεγάλη κινητικότητα που έχει ο κόσμος τα Σαββατοκύριακα και κινείται από τα αστικά κέντρα προς την επαρχία, διασπείροντας τον ιό από τη βεβαρημένη Αττική.

Το γεγονός ότι τα ημερήσια κρούσματα είναι θέμα χρόνου να ξεπεράσουν τα 1.000 πολύ σύντομα «ακόμα και σήμερα» επιβεβαίωσε κι ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας με δηλώσεις του στον Real fm.

«Το τελευταίο διάστημα είμαστε όλοι σε εγρήγορση, υπάρχει αυξητική τάση. Στο τέλος Ιουλίου ήμασταν στα 30 κρούσματα, φτάσαμε τα 350 και φύγαμε κάποια στιγμή από 300 και 400 την προηγούμενη εβδομάδα και φτάσαμε στην τάξη των 800-900. Αυτή η αυξητική τάση, δημιουργεί μια μεγάλη πίεση σε όλη τη χώρα» τόνισε ο κ. Αρκουμανέας.

Πιο ανησυχητικά είναι πάντως τα 300 της περιφέρειας Θεσσαλονίκης παρά τα 300 της Αττικής, δεδομένου ότι η Αθήνα έχει το μισό πληθυσμό όλης της Ελλάδας, ενώ ολόκληρη  η περιφέρεια Θεσσαλονίκης έχει πληθυσμό 1,2 εκατ.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.