Φορτσάρουν οι Ιταλοί – Ίσως και 29 Ιουλίου οι κάλπες

-

Πιθανή θεωρείται στην Ιταλία η προσφυγή στις κάλπες ακόμη και στις 29 Ιουλίου ή στις 5 Αυγούστου, όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Για να γίνει αυτό βέβαια θα πρέπει να διαλυθεί άμεσα η Βουλή και η Γερουσία και η θητεία του Κάρλο Κοταρέλι ως πρωθυπουργού γνα είναι μόνο για δύο μήνες ή να παραμείνει στην πρωθυπουργία ο Πάολο Τζεντιλόνι.

Υπέρ της άμεσης προσφυγής στις κάλπες τάχθηκαν όλα, σχεδόν, τα κόμματα, ενώ τα σενάρια αυτά πυροδότησε και η αναβολή για αύριο της ανακοίνωσης κυβέρνησης από τον Κοτταρέλλι.

«Σκάλωσε» η κυβέρνηση Κοτταρέλλι;

Το απόγευμα ο εντολοδόχος πρωθυπουργός Κάρλο Κοτταρέλλι ενημέρωσε τον πρόεδρο της Ιταλίας για τις κινήσεις του στο πλαίσιο σχηματισμού κυβέρνησης τεχνοκρατών.

Ωστόσο αν και ήταν προγραμματισμένο δεν ανακοίνωσε την σύνθεση κυβέρνησης και όπως είπε ο εκπρόσωπος της ιταλικής προεδρίας θα έχουν νέα συνάντηση το πρωί της Τετάρτης.

Η κύρια αιτία της αναβολής ανακοίνωσης της σύνθεσης της κυβέρνησης μπορεί να είναι το ότι ο Κοταρέλι δεν πρόκειται, όπως φαίνεται, να εξασφαλίσει την στήριξη της βουλής και της γερουσίας, εκτιμούν πολιτικοί αναλυτές.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.