Σκηνοθεσία η δολοφονία Ρώσου δημοσιογράφου στο Κίεβο

-

Έπειτα από περίπου 24 ώρες δακρύων και αγανάκτησης επανεμφανίστηκε ολοζώντανπος! Η "δολοφονία" του Ρώσου δημοσιογράφου Αρκάντι Μπάμπτσενκο, γνωστού επικριτή του Κρεμλίνου, ήταν σκηνοθετημένη από τις υπηρεσίες ασφαλείας της Ουκρανίας.

Ήταν μια επιχείρηση που, σύμφωνα με το Κίεβο, είχε στόχο να αποτρέψει τη δολοφονία του που είχε σχεδιάσει η Μόσχα.

«Θα ήθελα να συγχαρώ την οικογένεια του Αρκάντι Μπάμπτσενκο και τον ίδιο», δήλωσε ο επικεφαλής των ουκρανικών υπηρεσιών ασφαλείας (SBU) Βασίλ Γκριτσάκ.

Ο Γκριτσάκ πρόσθεσε ότι στήθηκε μια προσεκτική επιχείρηση για τη σύλληψη των ανδρών που είχαν πληρωθεί από τη Ρωσία για να δολοφονήσουν τον Μπάμπτσενκο.

Ο δημοσιογράφος εξήγησε μπροστά στις κάμερες ότι συμμετείχε στη σκηνοθεσία της δολοφονίας του στο πλαίσιο ειδικής επιχείρησης των ουκρανικών υπηρεσιών ασφαλείας που προετοιμαζόταν εδώ και δύο μήνες, ενώ ο ίδιος ενημερώθηκε για το σχέδιο δολοφονίας του πριν ένα μήνα.

«Θέλω πραγματικά να ευχαριστήσω τις υπηρεσίες ασφαλείας της Ουκρανίας που μου έσωσαν τη ζωή», είπε ο Μπάμπτσενκο, εξηγώντας ότι «δεν υπήρχε άλλος τρόπος».

Η SBU ανέφερε ότι η οικογένεια του δημοσιογράφου είχε ενημερωθεί για την επιχείρηση που είχε στόχο να αποτρέψει τη δολοφονία του από έναν Ουκρανό που είχαν στρατολογήσει οι ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας.

Σύμφωνα με τον Γκριτσάκ, ο ίδιος Ουκρανός, που έχει συλληφθεί, θα προετοίμαζε τη δολοφονία περίπου 30 ακόμη προσώπων, κυρίως Ρώσων που ζουν αυτοεξόριστοι στην Ουκρανία.

Ο Μπάμπτσενκο έφυγε από τη Ρωσία το 2017 έπειτα από ένα άρθρο που δημοσίευσε για τη συντριβή ενός ρωσικού στρατιωτικού αεροσκάφους, στην οποία σκοτώθηκαν 92 άνθρωποι.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.