Σομαλία: Νεκρός από αμερικανικά πυρά επικεφαλής βραχίονα του ΙΚ

-
46

Αεροπορική επιδρομή των ΗΠΑ είχε αποτέλεσμα να σκοτωθεί επικεφαλής βραχίονα του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) στη βόρεια Σομαλία, ανακοίνωσε η USAFRICOM. Δεν δόθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες για την επιδρομή, που διεξήχθη προχθές Σάββατο στη βόρεια, ορεινή περιοχή Γκολίς.

Η πολύ μεγαλύτερη και ισχυρότερη οργάνωση ισλαμιστών ανταρτών που δρα στη Σομαλία, η Σεμπάμπ, ανήκει στο δίκτυο της Αλ Κάιντα κι έχει συγκρουστεί επανειλημμένα με μια φράξια της στον βορρά που αποσχίστηκε και ορκίζεται πίστη στο ΙΚ.

Οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ εξαπολύουν συχνά αεροπορικές επιδρομές στη Σομαλία για να υποστηρίξουν την αδύναμη διεθνώς αναγνωρισμένη ομοσπονδιακή κυβέρνηση στη Μογκαντίσου, που πολεμά επί χρόνια εναντίον της Σεμπάμπ. Η οργάνωση των ισλαμιστών ανταρτών ελέγχει πάντα μεγάλο μέρος των επαρχιών της χώρας.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.