Σωρεία αδικημάτων στη δικογραφία για τους 91 που συνελήφθησαν όταν τα ΜΑΤ μπήκαν στο Πολυτεχνείο

-

Ελεύθεροι με εντολή εισαγγελέα αφέθηκαν και οι 91 που συνελήφθησαν όταν χτες μπήκαν τα ΜΑΤ στο Πολυτεχνείο και στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία από την Ασφάλεια Αττικής για πάρα πολλά αδικήματα και τους επιβλήθηκαν πρόστιμα των 300 ευρώ για Covid-19.

Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, σε βάρος των 66 που συνελήφθησαν στο Πολυτεχνείο, «σχηματίστηκε δικογραφία για διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας, παραβίαση μέτρων για πρόληψη ασθενειών και ψευδή κατάθεση». Η τελευταία κατηγορία συνδέεται με το γεγονός ότι αρνήθηκαν να δώσουν αποτυπώματα

Για τους 25 που συνελήφθησαν στην Πολυτεχνειούπολη, δικογραφία σχηματίστηκε αντίστοιχα για διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας, παραβίαση μέτρων για πρόληψη ασθενειών, εμπρησμό και προσβολή συμβόλων (έκαψαν σημαία), φθορά ξένης περιουσίας (σύμφωνα με την αστυνομία προξένησαν φθορές στο χώρο της Πολυτεχνειούπολης, κάτι που αμφισβητούν φοιτητικοί σύλλογοι) και ψευδή κατάθεση.

Η δικογραφία θα σταλεί στον αρμόδιο εισαγγελέα, ο οποίος και θα κρίνει τις διώξεις που αναγράφουν οι αστυνομικοί και θα ορίσει τακτική δικάσιμο.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.