Σπείρα διακινούσε μετανάστες στην Κω - 48χρονη παρείχε κατάλυμα

-

Πενταμελής σπείρα διακινούσε παράνομα μετανάστες από την Τουρκία στην Κω και, εν συνεχεία, τους διευκόλυνε να φτάσουν στην ηπειρωτική Ελλάδα. Το Λιμενικό Σώμα προχώρησε στη σύλληψη τριών Ελλήνων, 35, 39 και 29 ετών, μιας Ελληνίδας 48 ετών και ενός αλλοδαπού 25 ετών.

Κατηγορούνται για παράβαση του άρθρου 187 του Ποινικού Κώδικα (Εγκληματική Οργάνωση) καθώς και του Ν. 4251/2014 που αφορά στη διευκόλυνση μεταφοράς μεταναστών τρίτης χώρας στο ελληνικό έδαφος ή στη διευκόλυνση εξόδου από τη χώρα.

Ο 39χρονος Έλληνας μαζί με έναν αλλοδαπό που αναζητείται, φέρονται να ήταν τα ηγετικά στελέχη. Ο 35χρονος Έλληνας μαζί με τον 25χρονο αλλοδαπό φρόντιζαν για την παράνομη μεταφορά των μεταναστών από την Τουρκία στην Κω.Ο 29χρονος και η 48χρονη Ελληνίδα εξασφάλιζαν κατάλυμα εντός των ξενοδοχειακών τους μονάδων.

Κατά την κατ΄οίκον έρευνα σε ιδιοκτησία της 48χρονης εντοπίστηκαν τρεις ανήλικοι αλλοδαποί οι οποίοι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων. Από στοιχεία που προέκυψαν από την προανάκριση, βρέθηκαν και συνελήφθησαν πέντε αλλοδαποί μετανάστες εντός της πόλης της Κω, κοντά στο λιμάνι, δύο από τους οποίους ειχαν πλαστά έγγραφα ενώ οι τρεις δεν ειχαν κανένα ταξιδιωτικό έγγραφο.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.