Στα Δικαστήρια στέλνει τον Καμμένο ο Κοτζιάς για το «ΕΙΣ-ΠΡΑΤΤΩ»

-
243

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει το κίνημα του πρώην υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, για τις δηλώσεις του πρώην υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου.

«Το ΠΡΑΤΤΩ προσφεύγει άμεσα στη δικαιοσύνη, ως συνέχεια των δύο προσφυγών που ήδη έχουν γίνει για παράνομες και ακραίες μεθοδεύσεις σε βάρος του», αναφέρει η ανακοίνωση. Προσθέτει επίσης ότι «μεθοδεύσεις που αποσκοπούν στην αποτροπής της επικύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών από τη Βουλή των Ελλήνων και υπονομεύουν τη λειτουργία της δημοκρατίας».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι η προσφυγή «είναι πράξη προάσπισης της δημοκρατίας από εκείνους που θέλουν να τη φθείρουν» και «παρέχει στον κύριο Καμμένο τη δυνατότητα να εκθέσει ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης τις συκοφαντίες, ύβρεις και ψέματά του». σημειώνεται μάλιστα ότι «με την προσφυγή θα καταφανεί ότι ο εν λόγω κύριος είναι ο 'Εθνικός ψεύτης' και ένας κοινός συκοφάντης».

Υπενθυμίζεται ότι ο Πάνος Καμμένος είχε αφήσει υπαινιγμούς κατά Νίκου Κοτζιά, γράφοντας σε ανάρτησή του στο Twitter: «ΕΙΣ-ΠΡΑΤΤΩ….Ρήμα αναφερόμενο ενίοτε στο εσωτερικό και συχνά μετά το 2017 στο εξωτερικό».

Είχε προηγηθεί η αναφορά του προέδρου της κίνησης «ΠΡΑΤΤΩ» του Νίκου Κοτζιά στην Πολιτική Γραμματεία ότι «η ηγεσία των ΑΝΕΛ ήταν ένας εν δυνάμει, και για ένα μέρος των απαιτήσεων της αντιμνημονιακής μάχης, σύμμαχος στη Σωτηρία, ήταν όμως ξένη ως προς μια κυβέρνηση αριστεράς. Δεν είναι τυχαίο ότι στο πρώτο διάστημα της διακυβέρνησης υπό τον Αλέξη Τσίπρα έβγαζε το λαϊκό κοινωνικό στοιχείο της, στο δεύτερο όλο και περισσότερο έβγαζε έναν δεξιό λόγο που μετασχηματιζόταν σε ακροδεξιό. Λόγο στον οποίο προστέθηκε, επιπλέον, η σύγχυση στην οποία περιήλθε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ μετά τις αρχές του 2017. Σε αυτά τα πλαίσια, η συνεργασία μαζί του ήταν αδύνατο να προχωρήσει».