Στέλνει και άλλο πλωτό γεωτρύπανο στη Μαύρη Θάλασσα η Τουρκία

-

Η Τουρκία θα στείλει και δεύτερο πλωτό γεωτρύπανο στη Μαύρη Θάλασσα, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Ενέργειας της χώρας Φατίχ Ντονμέζ.

«Το πλωτό μας γεωτρύπανο Kanuni, του οποίου οι εργασίες προετοιμασίας συνεχίζονται, θα αρχίσει σύντομα γεωτρήσεις στη Μαύρη Θάλασσα", έγραψε στο Twitter ο Ντονμέζ.

O ίδιος πρόσθεσε ότι το Kanuni, θα υποστηρίξει το πλωτό γεωτρύπανο Fatih, το οποίο βρήκε το πεδίο των 320 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων φυσικού αερίου σχεδόν 100 ναυτικά μίλια βορείως της τουρκικής ακτής.

Δεν κατέστη σαφές αν το Κανουνί θα εργαστεί στο ίδιο πεδίο με το Φατίχ. Το Κανουνί βρίσκεται σήμερα στ΄ανοιχτά της επαρχίας Αττάλειας της νότιας Τουρκίας, όπως και το Oruc Reis.

Ο Ντονμέζ δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι τα στοιχεία υποδεικνύουν ότι θα βρεθεί περισσότερο φυσικό αέριο καθώς οι γεωτρήσεις συνεχίζονται βαθύτερα κάτω από τον βυθό της θάλασσας. Υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου Ενέργειας δήλωσε αυτή την εβδομάδα ότι η Τουρκία ελπίζει να ανακοινώσει τα νέα ευρήματα τον Οκτώβριο.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.