Στη Νικαράγουα ο Ιράνος ΥΠΕΞ Τζαβάντ Ζαρίφ

-

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ αφίχθη στη Μανάγκουα, την πρωτεύουσα της Νικαράγουας, για επίσημη επίσκεψη, δήλωσε πηγή προσκείμενη στην κυβέρνηση του προέδρου Ντανιέλ Ορτέγα. Τον επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο ο Νικαραγουανός ομόλογός του Ντένις Μονκάδα και ο Λαουρεάνο Ορτέγα, γιος του προέδρου της χώρας.

Η επίσκεψη του Ζαρίφ καταγράφεται την ώρα που η ένταση έχει κορυφωθεί μετά τη σύλληψη από τις ιρανικές ένοπλες δυνάμεις ενός τάνκερ που έπλεε υπό βρετανική σημαία, του Stena Impero, που οδηγήθηκε μαζί με τα 23 μέλη του πληρώματός του έξω από το λιμάνι Μπαντάρ Αμπάς, στο νότιο Ιράν, όπου παραμένει αγκυροβολημένο.

Μια συνέντευξη Τύπου που είχε προγραμματιστεί να δώσει σήμερα ο Ιρανός ΥΠΕΞ ακυρώθηκε από τις νικαραγουανές αρχές εξαιτίας του «φορτωμένου προγράμματός του». Ο Ζαρίφ πρόκειται να έχει συνομιλίες κυρίως με τον αρχηγό του κράτους Ντανιέλ Ορτέγα, σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές.

Ο επικεφαλής της διπλωματίας της Ισλαμικής Δημοκρατίας ταξίδεψε στη Μανάγκουα από το Καράκας, όπου πήρε μέρος στη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών του Κινήματος των Αδεσμεύτων, στο οποίο είναι ενταγμένες κάπου 120 χώρες. Οι υπουργοί των Αδεσμεύτων κατήγγειλαν την πολιτική της κυβέρνησης των ΗΠΑ έναντι της Βενεζουέλας, του Ιράν και της Συρίας, ζητώντας πάνω απ’ όλα την άρση των «μονομερών» οικονομικών κυρώσεων της Ουάσινγκτον.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.