Στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ οι πολιτικές εξελίξεις

-
73

 

Συνεδριάζει σήμερα και αύριο η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, οι εργασίες της οποίας θα ξεκινήσουν με την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Στην ατζέντα της Κ.Ε. είναι οι πολιτικές εξελίξεις, οι επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις, καθώς και η ανασυγκρότηση του κόμματος και η εκλογή νέας Πολιτικής Γραμματείας.

Για τις αυτοδιοικητικές εκλογές ο στόχος είναι το αργότερο στις αρχές Νοεμβρίου να έχουν κλείσει οι υποψηφιότητες που θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ σε όλες τις Περιφέρειες.

Μέχρι στιγμής πάντως το «χρίσμα» έχει δοθεί σε επτά  Περιφέρειες, με πρώτους την Ρένα Δούρου στην Περιφέρεια Αττικής και τον Θεόδωρο Γαλιατσάτο στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, που είχαν στηριχθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ και στις προηγούμενες εκλογές. Στις υποψηφιότητες που θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβάνονται επίσης ο νυν περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Θεόδωρος Καρυπίδης, ο Γιώργος Δέδες για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο νυν περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ο Κωνσταντίνος Κατσιμίγας για την Ανατολική Μακεδονία-Θράκη και ο Δημήτρη Αναγνωστάκης στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Σε ό,τι αφορά την εκλογή νέας Πολιτικής Γραμματείας, που θα γίνει την Κυριακή, αν και φαίνεται να προκρίνεται η πρόταση για ενιαία ΠΓ με μικρότερο αριθμό μελών από τη σημερινή (29 μέλη), δεν αποκλείεται να υπάρξει και πρόταση για διατήρηση της σημερινής δομής της. Σε αυτό που συμφωνούν όλοι πάντως είναι η επιθυμία τους η νέα ΠΓ να προκύψει με την ευρύτερη δυνατή συναίνεση.