Στην ΜΕΘ ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος

-
Δημοσκόπηση: Ο κορονοϊός σαρώνει τις ευρωπαϊκές οικονομίες

Στην εντατική του νοσοκομείου Ευαγγελισμού νοσηλεύεται ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιος, καθώς νοσεί από κορονοϊό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, παρουσιάζει ήπια συμπτώματα από το αναπνευστικό σύστημα και χαμηλό πυρετό. Η κατάστασή του χαρακτηρίζεται σταθερή και ελεγχόμενη επί του παρόντος, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το νοσοκομείο Ευαγγελισμός. Ο Αρχιεπίσκοπος είναι 91 ετών και πάσχει από άσθμα, οπότε η εισαγωγή στην ΜΕΘ ήταν αναμενόμενη για στενότερη παρακολούθηση των δεικτών υγείας του.

Δεν γνωρίζουμε εάν είναι σε καταστολή διασωληνωμένος ή αν απλά εισήχθη  στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για να ειναι οι γιατροί πανέτοιμοι για τυχόν διασωλήνωση. Άτομο του περιβάλλοντός του δήλωσε πως "η κατάστασή του γενικά χαρακτηρίζεται καλή".

Η ανακοίνωση της αρχιεπισκοπής Αλβανίας

"Ύστερα από πρόσφατη διαπίστωση ηπίων συμπτωμάτων κορονοϊού κρίθηκε σκόπιμο ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιος να μεταβεί στην Αθήνα (Νοσοκομείο Ευαγγελισμός) για την ενδεδειγμένη θεραπευτική φροντίδα.

Μετά την γνωστοποίηση των γιατρών στα Τίρανα που έκριναν αναγκαία τη μεταφορά και νοσηλεία του σε εξειδικευμένη κλινική στην Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι τα συμπτώματα ήταν και παραμένουν ήπια, λόγω της ηλικίας του άλλα και χρόνιων προβλημάτων υγείας, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε για το θέμα και έδωσε την συγκατάθεσή του για την μετάβαση του εξοπλισμένου με ειδική μονάδα C-130 στα Τίρανα προκειμένου να γίνει η μεταφορά του ιεράρχη".

Στον Ευαγγελισμό με ειδική κάψουλα ο Αναστάσιος

Ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος μεταφέρθηκε στην Αθήνα με ελληνικό C-130 με ειδική κάψουλα .Ο ίδιος είχε δηλώσει ξεκινώντας από την Αλβανία σε τηλεοπτικό σταθμό πως "εγώ έχω μια ευαισθησία με τους πνεύμονες, έχω ένα άσθμα πολύ καιρό. Νομίζω θα το ξεπεράσουμε".

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.