Στην συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας του 2014 αναφερόταν, τελικά, ο Τσαβούσογλου...

-

Αίσθηση έχει προκαλέσει η δήλωση Τσαβούσογλου περί αναστολής της συμφωνίας επανεισδοχής προσφύγων – μεταναστών που είχε υπογράψει η Τουρκία με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ωστόσο εδώ υπάρχει μια παρανόηση.

Ο Τσαβούσογλου αναφερόταν στην συμφωνία Άγκυρας - Βρυξελλών του 2014, που ποτέ δεν εφαρμόστηκε, και όχι σε αυτή του 2016. Ο Τσαβούσογλου δήλωσε ότι η εν λόγω συμφωνία επανεισδοχής δεν ισχύει καθώς δεν υλοποιήθηκε ο όρος που έθεσε η Άγκυρα για τη χορήγηση Βίζας σε Τούρκους πολίτες που ταξιδεύουν σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Αυτό συνέβη διότι η Άγκυρα αρνήθηκε να αλλάξει την αντιτρομοκρατική της νομοθεσία. "Η Κομισιόν εξακολουθεί να υποστηρίζει και να ενθαρρύνει τις προσπάθειες της Τουρκίας την εκπλήρωση όλων των εκκρεμών σημείων αναφοράς του χάρτη πορείας για την απελευθέρωση της θεώρησης εισόδου", ανέφερε σχετικά εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.