Στην Τεχεράνη ο Βρετανός υπουργός Μέσης Ανατολής

-

Ο Βρετανός υπουργός, αρμόδιος για την Μέση Ανατολή Άντριου Μόρισον θα επισκεφτεί αύριο το Ιράν για “ειλικρινείς και εποικοδομητικές” συνομιλίες, όπως ανακοίνωσε η Βρετανία. Η επίσκεψη γίνεται, καθώς κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ της Τεχεράνης και της Ουάσινγκτον, μετά την κατάρριψη από τους Ιρανούς ενός αμερικανικού μη επανδρωμένου εναέριου οχήματος (drone).

“Σε αυτή την περίοδο της κλιμακούμενης περιφερειακής έντασης, για το μέλλον της συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, η επίσκεψη αυτή, είναι μία ευκαιρία για μία ειλικρινή και εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων με την κυβέρνηση του Ιράν,” σύμφωνα με την ανακοίνωση του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Ο Μόρισον θα υποστηρίξει την άμεση αποκλιμάκωση της έντασης στην περιοχή, αλλά και την ανάδειξη των ανησυχιών σχετικά “με την περιφερειακή συμπεριφορά του Ιράν, αλλά και της απειλής [στην οποία προχώρησε η Τεχεράνη] για τον τερματισμό της συμμόρφωσής της με την διεθνή συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, στην οποία, η Βρετανία παραμένει δεσμευμένη,” αναφέρει η ανακοίνωση.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.