Στις 20.00 η συνάντηση Αναστασιάδη-Πομπέο

-

Η συνάντηση του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, που θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Κύπρο, με τον πρόεδρο της χώρας Νίκο Αναστασιάδη αναμένεται μετά τις 20.00 το βράδυ.

Ο κ. Πομπέο θα διαβεί την πύλη του Προεδρικού Μεγάρου και θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες στο γραφείο του Προέδρου Αναστασιάδη, καθώς και συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου Νίκο Χριστοδουλίδη. Για λόγους ασφαλείας, όλες οι επαφές του Αμερικανού υπουργού θα πραγματοποιηθούν στο Προεδρικό Μέγαρο.

Η Λευκωσία ενημερώθηκε για την πρόθεση του κ. Πομπέο να επισκεφθεί την Κύπρο το βράδυ της Πέμπτης στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης με τον υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Φιλιπ Ρίκερ.

Σημειώνεται ότι η επίσκεψη επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στις αρχές του χρόνου, ωστόσο ματαιώθηκε μετά την επίθεση στην αμερικανική πρεσβεία στην Βαγδάτη. O κος Πομπέο αναμένεται να παραμείνει στην Κύπρο για τέσσερεις ώρες.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.