Στις τράπεζες και σήμερα η Επιτροπή Ανταγωνισμού

-
18

Επανήλθε και σήμερα η Επιτροπή Ανταγωνισμού σε κεντρικά γραφεία των συστημικών τραπεζών για ελέγχους, χωρίς όμως να έχει γίνει ακόμη γνωστό, όπως αναφέρουν τραπεζικές πηγές, εάν αφορούν συνέχεια των χθεσινών ελέγχων, που είχαν ως αντικείμενο τις χρεώσεις και προμήθειες σε σειρά συναλλαγών και υπηρεσιών.

Στη διάρκεια της χθεσινής ημέρας περισσότερα από 100 στελέχη της Επιτροπής Ανταγωνισμού πραγματοποίησαν ελέγχους στα γραφεία των διοικήσεων των τραπεζών Εθνικής, Πειραιώς, Eurobank, Alpha Bank. Attica Bank καθώς και στα γραφεία της ΕΕΤ για ζητήματα που σχετίζονται με τις χρεώσεις και προμήθειες που έχουν ανακοινωθεί από μέρους των τραπεζών.

Στη διάρκεια των ελέγχων, σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε αντιγραφή δεδομένων από σκληρούς δίσκους, ενώ ζητήθηκαν έγγραφα, αλληλογραφία κλπ. Σύμφωνα με τραπεζικές πηγές δόθηκαν στα στελέχη της Επιτροπής Ανταγωνισμού όλα τα στοιχεία που ζητήθηκαν.

Πρόσφατα οι τράπεζες ανακοίνωσαν πάγωμα ορισμένων από τις χρεώσεις που είχαν ανακοινώσει, με τις βασικότερες να σχετίζονται με συναλλαγές από ΑΤΜ, μετά και από ευρεία συνάντηση που είχε πραγματοποιηθεί για το ζήτημα αυτό στο Μέγαρο Μαξίμου.