Στις Βρυξέλλες αύριο ο Δένδιας

-

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα μεταβεί τη Δευτέρα, στις Βρυξέλλες όπου θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ.

Κεντρικό θέμα συζήτησης θα αποτελέσει η συνολική προσέγγιση των σχέσεων ΕΕ-Τουρκίας, με έμφαση στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο, τη διμερή συνεργασία Ε.Ε.-Τουρκίας, συμπεριλαμβανομένου του μεταναστευτικού/ προσφυγικού και θεμάτων που σχετίζονται με τη Λιβύη και τη Συρία.

Ο Έλληνας  υπουργός θα αναφερθεί και στο θέμα της Αγίας Σοφίας,.

Σχετικά με την τουρκική επιθετικότητα, ο κ. Δένδιας θα ζητήσει από την ΕΕ να έχει έτοιμη δέσμη μέτρων κατά της Τουρκίας σε περίπτωση που η τελευταία παραβιάσει την κυριαρχία ή τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας. Επισης ο Έλληνας υπουργός θα υποστηρίξει την Κύπρο στην επιβολή κυρώσεων που αφορούν τα κυπριακά δικαιώματα.

Θα συζητηθούν πάντως και άλλα θέματα, όπως η Συρία, αλλά και το Χονγκ Κονγκ και η Βενεζουέλα.

Στο περιθώριο του Συμβουλίου, ο κ. Δένδιας θα συναντηθεί με τον ύπατο εκπρόσωπο της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ και τον υπουργό Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.