Στο αρχηγείο Στόλου ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ - Παναγιωτόπουλος: Είμαστε πιο δυνατοί απ' ό,τι νομίζουν

-

Το κέντρο Επιχειρήσεων του Αρχηγείου Στόλου στο Στρατηγείο Διοικήσεως Ανατολικής Μεσογείου (ΣΔΑΜ), επισκέφθηκε σήμερα ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος όπου τον υποδέχθηκε ο Αρχηγός Στόλου αντιναύαρχος Παναγιώτης Λυμπέρης.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ συνεχάρη όλο το προσωπικό του Πολεμικού Ναυτικού, διοικητές, κυβερνήτες και πληρώματα εκφράζοντας υπερηφάνεια για την «επιδειχθείσα ετοιμότητα και την απόλυτα επιτυχή αντιμετώπιση της κατάστασης και των προκλήσεων», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ.

Παράλληλα εξέφρασε την πλήρη ικανοποίηση του «για τον επαγγελματισμό, τη ναυτοσύνη, την ψυχραιμία, την αυταπάρνηση, την αποφασιστικότητα και την αποτελεσματικότητα» που επέδειξε το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, και ειδικά το προσωπικό του Πολεμικού Ναυτικού.

Στο "ΕΛΛΗ" ο Παναγιωτόπουλος

«Η Ελλάδα δεν λυγίζει. Η Ελλάδα δεν είναι μόνη. Είναι πιο δυνατή απ’ ό,τι πολλοί νομίζουν και ανταποκρίνεται στις προκλήσεις, με την σωφροσύνη, την αυτοσυγκράτηση, αλλά και την ακράδαντη αποφασιστικότητα αφού γνωρίζει ότι το δίκαιο είναι με το μέρος της», δήλωσε o Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Παναγιωτόπουλος από την Τήνο όπου παρέστη στις εκδηλώσεις για την Κοίμηση της Θεοτόκου και την 80η επέτειο από τον τορπιλισμό του ευδρόμου «ΕΛΛΗ»

Οι βόλτες του Oruc Reis

Σε ελιγμούς επιδίδεται το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis αρχικά στρεφόμενο νοτιοανατολικά με πορεία πλέον δυτικά, παραμένοντας εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Παρακολουθείται στενά από πλοία του Πολεμικού Ναυτικού. Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται στο 100% της επιχειρησιακής τους ετοιμότητας.

Όσον αφορά στην επακούμβηση των φρεγατών, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας από την πρώτη στιγμή κράτησε χαμηλά τους τόνους για το θέμα ανάμεσα σε ελληνική και τουρκική φρεγάτα. Τονίστηκε από τους επιτελείς ότι η ελληνική ναυτοσύνη και οι επιδέξιοι χειρισμοί του κυβερνήτη της φρεγάτας “Λήμνος” ήταν τα στοιχεία που αποσοβήσαν τα χειρότερα, ενώ η απάντηση στα fake news της Τουρκίας για ζημιές που υπέστη η φρεγάτα, υπήρξε η συμμετοχή της στην ελληνογαλλική άσκηση.

Τις επόμενες ημέρες, όπως ήρθαν τα γαλλικά πλοία, λένε οι επιτελείς του υπουργείου Άμυνας, θα δούμε στη Σούδα πλοίο Ειδικών επιχειρήσεων των ΗΠΑ, ενώ τα επιτελεία εργάζονται για πιθανή πραγματοποίηση κοινής εκπαίδευσης.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.