Στο «BB-» με σταθερές προοπτικές το αξιόχρεο της Ελλάδας από τον Fitch

-

Στο «BB-» παραμένει το μακροπρόθεσμο αξιόχρεο της Ελλάδας, με σταθερές, ωστόσο, προοπτικές, όπως επιβεβαίωσε ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch την Παρασκευή.

Όπως αναφέρει ο οίκος στην ανακοίνωσή του η αξιολόγησή του βασίζεται στο ότι παρά τις αδυναμίες του δημοσίου στην περίοδο της κρίσης η διακυβέρνηση εξακολουθεί να είναι ισχυρότερη από ότι στις περισσότερες χώρες με αξιόχρεο κάτω από την επενδυτική διαβάθμιση.

Επίσης, κάνει λόγο για ευνοϊκό προφίλ του χρέους της γενικής κυβέρνησης και για ισχυρότερη επίδοση τα τελευταία χρόνια σε σχέση με τις χώρες στην ίδια βαθμίδα.

Ο Fitch καταλήγει πως εκτιμά ότι η χώρα κάνει πρόοδο και ότι θα μπορούσε να καλύψει πλήρως τις χρηματοδοτικές της ανάγκες έως το 2022, κάτι που όπως σημειώνει θα εξασφάλιζε την πρόσβαση της χώρας στις αγορές μετά το πρόγραμμα.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.