Στο Ισραήλ ο Μπόλτον, για να τον δει η Τεχεράνη

-
Σκληρή επίθεση Τραμπ σε Μπόλτον - «Ήθελε έκτο παγκόσμιο πόλεμο»

Ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Αμερικανού προέδρου, Τζον Μπόλτον, βρίσκεται στο Ισραήλ, όπου θα έχει συνομιλίες κυρίως για το Ιράν, την Συρία και την Λωρίδα της Γάζας.

Λίγο πριν το δείπνο με τον Νετανιάχου, στο σπίτι του πρωθυπουργού του Ισραήλ στην Ιερουσαλήμ, ο Μπόλτον ανέφερε ότι το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν βρίσκεται «στην κορυφή του καταλόγου των προκλήσεων της διεθνούς κοινότητας».

Ο ίδιος, σύμφωνα με βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το γραφείο του Νετανιάχου, δήλωσε «ενθουσιασμένος» που βρίσκεται στο Ισραήκ και «ανυπόμονος» να ξεκινήσει τις συνομιλίες με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της ισραηλινής κυβέρνησης απαντά ότι το κύριο θέμα που θα ήθελε να συζητήσει είναι «πώς θα τιθασεύσουμε την επιθετικότητα του Ιράν και πώς θα διασφαλίσουμε ότι η Τεχεράνη δεν θα αποκτήσει πυρηνικό όπλο».

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.